Porsche Cups

Porsche Cups: Vierde seizoensoverwinning voor Larry ten Voorde in Hockenheim

Larry Voorde pakte in de voorlaatste wedstrijd van de Porsche Carrera Cup Deutschland zijn vierde seizoensoverwinning. De Deen Bastian Buus eindigde als tweede gevolgd door Porsche Junior Laurin Heinrich.

2022 Larry Ten Voorde 1
Record voor Larry. 50e podium in de Duitse Porsche Carrera Cup.

Tekst en Foto's: Willem J. Staat

Vierde seizoensoverwinning voor Larry ten Voorde in Hockenheim
Racewinnaar Larry ten Voorde: " Ik vond direct mijn ritme en het was een funwedstrijd. Eerst zat Bastian Buus boven op mijn bumper maar die wist ik al vroeg van mij af te schudden en afstand te nemen. Voor de wedstrijd op zondag zijn er nog twee titels te verdelen. Jan Erik Slooten (D/IronForceRacing by Phoenix) en Carlos Rivas (Lux/Black Falcon) strijden om de ProAm titel terwijl de Brit Lucas Hanafin (UK/Fach Auto Tech) met Huub van Eijndhoven om de rookietitel in gevecht is. (NL/GP Elite)

Vanaf het begin was Ten Voorde vastbesloten om zijn vierde overwinning binnen te halen. Direct bij de start wist de polesitter zijn koppositie tegen Buus te verdedigen en pakte met zijn 375 kW (510 pk) sterke Porsche 911 GT3 Cup een comfortabele voorsprong. Na 19 ronden kwam de Nederlander als eerste voor Buus over de finish. Voor de tweevoudige kampioen (2020/2021) betekende het een belangrijke overwinning. Het was de 50e maal dat Ten Voorde het podium in de Duitse merkencup wist te beklimmen. In totaal won Larry maar liefst 22 wedstrijden. Bastian Buus behaalde zijn achtste Top 5 resultaat dit seizoen.

Uit handen van Thomas Laudenbach (Vice President Porsche Motorsport) mocht Buus zijn beker in ontvangst nemen. Bastian Buus: "Het team heeft de gehele nacht aan de auto gewerkt. Mooi dat we ons daarvoor zelf hebben kunnen belonen. Zondag start ik alweer vanaf de tweede startplek. Het doel is om natuurlijk te winnen.


2022 TV Buus Larry op weg naar de overwinning met Buus in zijn kielzog.

In de ProAm-category pakte Carlos Rivas zijn negende seizoensoverwinning en versloeg Christof Langer (D/ Fach Auto Tech) en Ahmad Alshebab (KW/Car Tech Motorsport by Nigrin). Vanwege zijn overwinning heeft Rivas nog maar zes punten achterstand op de leider in de tussenstand, Jan Erik Slooten. In het rookie-klassement heeft Hanafin een voorsprong van tien punten op Huub van Eijndhoven. In de beide categorieën vallen er nog 25 punten te verdelen. In de tussenstand van het kampioenschap gaat Laurin Heinrich met 284 punten aan de leiding gevolgd door Ten Voorde met 241 punten en Dylan Perreira met 224 punten.

De fans werden afgelopen zaterdag in de Porsche hospitality ook getrakteerd op een paar actievolle virtuele wedstrijden van de Duitse Porsche Carrera Cup. In de Porsche Hospitality namen de Porsche-coureurs uit de Talent Pool het op tegen de Porsche Esports-coureurs Mattijs Bakkum (NL), Mitchell de Jong (USA), Tommy Ostgaard(N) en Joshua Rogers (Aus), allen deel uitmakend van het Porsche Coanda Esports Team. In gemengde divisies vonden de wedstrijden op de digitale versie van de Hockenheimring plaats.


2022 Van Eijndhoven Schuring  Van Buren
Van Eijndhoven, Schuring en Van Buren in gevecht om de achtste plek.

Uitslag race 15
1. Larry ten Voorde (Netherlands/Team GP Elite)
2. Bastian Buus (Denmark/Allied-Racing)
3. Laurin Heinrich (Germany/SSR Huber Racing)
4. Dylan Pereira (Luxembourg/IronForce Racing by Phoenix)
5. Loek Hartog (Netherlands/Black Falcon)
6. Alexander Tauscher (Germany/Allied-Racing)
7. Lorcan Hanafin (United Kingdom/Fach Auto Tech)
8. Huub van Eijndhoven (Netherlands/GP Elite)
9. Rudy van Buren (Netherlands/Huber Racing)
10. Glenn van Parijs (Belgium/ID Racing)

Stand na 15 van 16 wedstrijden
1. Laurin Heinrich (Germany/SSR Huber Racing), 284 pnt
2. Larry ten Voorde (Netherlands/Team GP Elite), 241 pnt
3. Dylan Pereira (Luxembourg/IronForce Racing by Phoenix), 224 pnt


2022 Hanafin
Wordt Hanafin rookie-kampioen of wordt het Van Eijndhoven?

Rookie klassement
1. Lorcan Hanafin (United Kingdom/Fach Auto Tech), 281 points
2. Huub van Eijndhoven (Netherlands/GP Elite), 271 points
3. Alexander Tauscher (Germany/Allied-Racing), 228 points

ProAm klassement
1. Jan-Erik Slooten (Germany/IronForce Racing by Phoenix), 287 pnt
2. Carlos Rivas (Luxembourg/Black Falcon), 281 pnt
3. Georgi Donchev (Bulgaria/Huber Racing), 189 pnt

Team klassement
1. SSR Huber Racing, 453 pnt
2. Team GP Elite, 352 pnt
3. Allied-Racing, 290 pnt

2022 Start Rear
Een prachtig goed bezt startveld.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet