IndyCar

Advertorial: Ga je mee naar de Indy 500 van 2023?

KIIR5664

In de voetsporen van Rinus VeeKay, maar dan de 500 Miles van Indianapolis bezoeken als toeschouwer. Maar hoe doe je dat? En waar moet je allemaal op letten. Op zondag 28 mei 2023 wordt de 107ste editie van de meest beroemde en beruchte autorace gereden. Als autosport fan moet je dit evenement een keer gezien hebben! Wij willen Rinus van Kalmthout een keer zien rijden op Indy. Net als met alle andere dingen die je graag wilt doen, is een goede voorbereiding het halve werk en moet je niet te lang wachten voor de beste plaatsen. Wij spraken met Flip Droste, succesvol organisator van vele Indianapolis reizen.

Tekst: Gerrie Hoekstra en Marco Antheunisse
Foto's: Reisgenoten van Flip Droste (Robin Rieff, Barend Blom, Friso Duynstee)

"Ik kom al vanaf 1990 als gastheer op Indianapolis", begint Droste zijn verhaal. "Ik heb in al die jaren bijna duizend mensen naar de International Motor Speedway gebracht en begeleid. Ik ontzorg graag een beetje en wil gewoon dat iedereen een fantastisch tijd heeft. Ik heb in al die jaren veel ervaring opgebouwd, veel mensen leren kennen en ik weet wat er mogelijk is en ook wat niet. Ik help de mensen ter plaatse om alles te regelen en weet zeker dat mijn aanbieding beter is dan het gemiddelde".
  Indy Reis 2022-05-27 Carb Day Barend Blom 10

"Het enige dat mijn gasten zelf moeten regelen is de vliegreis. Er zijn namelijk zoveel opties dat dit voor mij niet mogelijk is om dat er ook bij te doen. Maar ik kan daar altijd advies over geven en daarbij behulpzaam zijn. Ook belangrijk is dat je een Internationaal elektronisch paspoort moet hebben dat tot tenminste zes maanden na de toer nog geldig is. Anders maak je geen kans op een ESTA Visum. Bij het aanvragen van zo'n ESTA Visum moet je zorgen dat je daarvoor de juiste URL gebruikt. Maak geen gebruik van veel duurdere tussenkantoren of andere vage aanbiedingen. Er zijn veel kapers op de kust. Neem gerust contact met mij op en we regelen dit samen."
  Indy Reis 2022-05-29 Raceday Robin Rieff 16

"Je kan via diverse vertrekpunten en met verschillende vliegmaatschappijen vliegen naar bijvoorbeeld Chicago en dan met de door mij geregelde huurauto die klaarstaat bij de Rental Office de autorit van vier uur naar het hotel in Indianapolis vervolgen. Dit de goedkoopste optie, maar je kunt ook kiezen voor de wat duurdere optie om via Pennsylvania de overstap te nemen naar Indianapolis, waar je met de huurauto maar 20 minuten van het hotel verwijderd bent. De derde optie via New York zou ik liever niet aanraden. "Reisgenoot Barend meldt ons hierover: "Voor een volgende keer zou ik graag willen vliegen van Schiphol naar Chicago en vandaar uit met een huurauto naar Indianapolis/Brownburg pakken. Zowel de heen- als terugreis met tussenstop in New York heeft me fysiek behoorlijk opgebroken. Het zat ons ook niet mee met vertraging op zowel de heen- als terugreis. Ik kan daar ook niet zo heel goed tegen, maar het is niet te voorspellen. Je hebt er mee te dealen".
  Indy Reis 2022-05-22 Qualifying day 2 Robin Rieff 09

Flip Droste vervolgt zijn verhaal: "Na alle individuele vluchten ontvang ik op dinsdag 23 mei 's avonds alle gasten in het Comfort Suites Hotel in Brownsburg. Bij een late boeking kan dit ook een gelijkwaardig hotel zijn in de omgeving. Bij eventuele vertragingen verzet ik de aanvangstijd van het welkomdrankje. Desnoods organiseer ik twee of drie van deze ontmoetingen. Iedereen krijgt zijn aandacht met de tickets en verdere informatie".


"De volgende dag woensdag 24 mei vertrekken we na het ontbijt naar het circuit om de diverse noodzakelijke toegangsbewijzen te ontvangen. Ik ga met iedereen mee naar de Ticket Office en check en controleer de kaarten. Deze dag is bedoeld om de IMS te verkennen. Je kan het museum bezoeken, waar je de kaarten koopt bij de kassa en je kan met een bus over het circuit rijden en de IMS fan-shop bezichtigen".
 
indy 15

Eén van de aspecten die Indy zo uniek maken, is de fantastische historie: de eerste editie vond plaats in 1911 en daarmee is het één van de oudste nog bestaande autoraces. Een groot deel van die historie is zichtbaar in het museum annex 'Hall of Fame' op het circuit. 'Racing Capital of the World', staat er in typisch Amerikaanse bescheidenheid op.

museum

BASISPRIJZEN, SUPPLEMENTEN & OPTIES en MEER INFO

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet