Racing Shows

Racing Shows: 75 anni Ferrari in Brussel. Ferrari 250 GT Drogo klapstuk op expositie

Ferrari viert dit jaar haar 75-jarige bestaan. Tot nu toe is er eigenlijk op de circuits nog weinig aan dit heugelijke feit gedaan eigenlijk. In de Formule 1 had Ferrari ook in 2022 ook niet zoveel te vieren. Het Brusselse Autoworld besteed er echter vanaf 23 september tot 4 december a.s. aandacht aan. De organisatoren hebben een zeventiental unieke droom Ferrari's bij elkaar gekregen waarbij overigens de affiniteit met de circuitracerij nooit ver weg is. Wie van een Ferrari als privéauto droomt moet zeker een kijkje gaan nemen.


2022 Ferrari Drogo Hoekzicht
Ongetwijfeld het klapstuk van de expositie. De Ferrari 250 GT Drogo.

Tekst en Foto's: Willem J. Staat

75 anni Ferrari in Brussel. Ferrari 250 GT Drogo klapstuk op expositie
Het eigenlijke klapstuk van de expositie was de Ferrari 250 GT Drogo die keurig naast de andere 250's op een display stond. Maar een extra display voor deze bijzondere auto was zeker meer dan op zijn plaats geweest. Een absolute topper. Deze auto was gebaseerd op een 250 GT Pininfarina en werd door het carrosseriebedrijf van Vaccari wat ingekort en door Piero Drogo in 1965 van een nieuwe body voorzien.

2022 Ferrari Drogo  2
De Ferrari 250 GT Drogo was op vele historische evenementen de afgelopen jaren te bewonderen.

In 1973 veranderde de toenmalige eigenaar, Mr. Siebenthal de voorzijde van deze unieke auto zodat hij er meer als een GTO uitzag. In 1985 viel deze auto op de Autoshow van Geneve te bewonderen en kwam in handen van Mario Caliceti.

2022 Ferrari Drogo  1960 Het front van de 250 GTO Drogo. Eigenlijk jammer dat hij niet Ferrari-rood gekleurd is toch?

Vervolgens was de auto op Goodwood en in de Peter Auto Greatest Trophy te bewonderen. Inmiddels is de auto van een nieuwe motor voorzien terwijl ook Roelofs Engineering het nodige onder handen nam. Het pronk- en klapstuk van de expositie. Maar ook de originele Ferrari Dino uit 1967 die ooit eigenaar was van musicus Eric Clapton valt eveneens in Brussel te bewonderen. Wij maakten tussen al het Ferrari fraais een kleine rondgang.

2022 Spiegel Drogo GT
Uitgekiend spiegel design.

2022 Homage 250 GT Modellen 1
Een speciale hommage aan de Ferrari 250 GT Modellen met de Drogo op de uiterste hoek.

2022 Hommage 250  GT Modellen
De 250 GT's van beneden af gezien. De rode auto is helaas geen Ferrari California maar een 250 GT LWB Pininfarina Spyder ofwel Pininafarina Cabriolet Modificato.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet