Sportscars

Sportscars: Racing Team Nederland niet aan de start op Road Atlanta

220929 IMSA RTN
Na succesvolle optredens op Daytona, Sebring en Watkins Glen ontbreekt RTN dit weekeinde

Aanstaande zaterdag wordt op Michelin Raceway Road Atlanta de 25e editie van Motul Petit Le Mans verreden, de tien-uursrace die de seizoensfinale vormt van het IMSA WeatherTech SportsCar Championship. Racing Team Nederland, dat na drie van de vier races op de tweede plaats staat in de tussenstand van de IMSA Michelin Endurance Cup, zal op het appel ontbreken, zo maakte het team bekend via een verklaring op de social-mediakanalen. Er waren ook serieuze zorgen over de mogelijke gevolgen van de orkaan Ian voor het evenement, maar voorlopig lijkt de invloed daarvan nog mee te vallen.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: PR

Gezien de verwikkelingen van de afgelopen weken rondom Frits van Eerd, de initiator en voornaamste geldschieter van Racing Team Nederland, komt de beslissing om van deelname aan Petit Le Mans af te zien niet echt als een verrassing. De verklaring van het team luidt als volgt: "In navolging van de beslissing van Frits van Eerd om zich de komende tijd volledig te concentreren op zijn persoonlijke situatie, zal Racing Team Nederland niet deelnemen aan de IMSA-race komend weekend in Atlanta. Wij begrijpen en respecteren zijn beslissing en garanderen hem onze support."

Sportief gezien is het natuurlijk jammer, want na sterke optredens tijdens de eerste drie lange-afstandsraces van het IMSA WeatherTech SportsCar Championship, de Rolex 24 at Daytona, de Mobil 1 12 Hours of Sebring en de Sahlen's Six Hours at the Glen, bezet het team de tweede plaats in de tussenstand met slechts vier punten achterstand op PR1/Mathiasen Motorsport, terwijl rijders Frits van Eerd en Giedo van der Garde in het rijdersklassement ook slechts vier punten achterstand op PR1/Mathiasen Motorsport-coureurs Ben Keating, Scott Huffaker en Mikkel Jensen hebben. Met een goed resultaat op Road Atlanta was de titel in de LMP2-klasse absoluut een realistische optie geweest, maar uiteraard zijn andere zaken nu belangrijker.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet