GT

GT4 America: Filgueiras en McAleer verliezen winst in laatste bocht op Sebring; Clay en Postins pakken Am-titel

220925 Start
Een mooi veld van 32 auto's stond aan de start van Pirelli GT4 America op Sebring

De Pirelli GT4 America stond weer in het voorprogramma van de Fanatec GT World Challenge America powered by AWS op Sebring International Raceway afgelopen weekend. Eric Filgueiras en Stevan McAleer (RS1) stevenden af op hun negende overwinning van het seizoen in Race 1, totdat ze stilvielen in de laatste bocht en voorbij werden gestoken door Gavin Sanders en Michai Stephens (Conquest Racing/JWF Motorsports). Het Porsche-duo wist wel Race 2 te winnen. Jason Hart en Scott Noble (NolaSport) zijn de nieuwe Pro-Am-kampioenschapsleiders na een teleurstellend weekend voor Adam Adelson en Elliott Skeer (Premier Racing). Na op een race na elke keer eerste of tweede te zijn gefinisht, schreven James Clay en Charlie Postins (BimmerWorld) de titel in de Am-klasse op hun naam.

Tekst: Vincent Bruins (Twitter: @VincentJBruins)
Foto's: PR

Filgueiras en McAleer vingen de zaterdagsrace aan vanaf pole positie en hadden het gehele uur een comfortabele voorsprong op de Mercedes-AMG van hun Silver Cup-rivalen. Bij het uitkomen van de laatste bocht van de laatste ronde ging de Porsche van McAleer plots erg langzaam door pech en verloor de overwinning aan Sanders en Stephens. Filgueiras en McAleer werden nog net tweede voor de BMW van Zac Anderson en Austen Smith (Auto Technic Racing). Justin Piscitell en Moisey Uretsky (Accelerating Performance) domineerden en wonnen voor het eerst in de Pro-Am-klasse. Andy Lee en Elias Sabo (Flying Lizard Motorsports) maakten er een 1-2-resultaat van voor Aston Martin en hielden hun kansen op de titel in leven, terwijl Hart en Noble als zesde in de klasse finishten en Adelson en Skeer geen punten verdienden door een technisch probleem rond halverwege. Johan Schwartz (Rooster Hall Racing) was als leider in de Am-klasse erg sterk door in de algemene top drie te rijden, maar zijn teamgenoot Todd Brown spinde tweemaal, voordat hij in contact kwam met Al Carter (Random Vandals Racing). Clay en Postins zegevierden en wonnen het Am-kampioenschap. Colombiaans duo Nelson Calle en Juan Martinez (RS1) werden tweede in de Am-klasse voor Alex Filsinger en Rob Walker (Auto Technic Racing).

220925 ClayPostins
Clay en Postins waren het hele seizoen eigenlijk onbedreigd in de Am-klasse

UITSLAG RACE 1

Filgueiras en McAleer hadden ook pole positie voor de zondagsrace. Ditmaal wonnen ze wel en met een grote voorsprong van 24 seconden nog ook. Het waren weer Sanders & Stephens en Anderson & Smith die het podium afmaakten. Filgueiras en McAleer hebben een voorsprong van 47 punten in de Silver Cup, terwijl er nog vijftig punten te verdienen zijn. Ze hoeven alleen maar een van de twee races op Indianapolis Motor Speedway te finishen om kampioen te worden. Hart en Noble wonnen in de Pro-Am-klasse en hebben een voorsprong van tien punten opgebouwd voor Adelson en Skeer die derde werden. Lee en Sabo werden tweede, ondanks een spin, en maken ook nog kans op de Pro-Am-titel naast John Capestro-Dubets en Tom Capizzi (Auto Technic Racing) die tweemaal vijfde werden op Sebring. Carter en Paul Sparta pakten hun eerste zege in de Am-klasse voor Brazilianen Paulo Carcasci en Custedio Toledo (Conquest Racing) en de teruggekeerde Porsche van Tom Collingwood en John Tecce (BGB Motorsports).

220925 FilgueirasMcAleer
Filgueiras en McAleer zijn tevreden met hun voorsprong van 47 punten

UITSLAG RACE 2

De Pirelli GT4 America zal op 7 en 9 oktober in het voorprogramma staan van de Indianapolis 8 Hour. Dan zullen de Silver Cup- en Pro-Am-kampioenschappen beslist worden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet