Supercar Challenge

Supercar Challenge: Wie pakken de bekers in de Zandvoortse duinen

start

Bijna 40 super dikke GT's en sportbolides denderen aanstaande zaterdag en zondag richting de Tarzanbocht. De Supercar Challenge is weer terug op het circuit van Zandvoort, waar de competitie begin april dit seizoen begon. Met nog zes races te gaan op drie verschillende circuits gaat deze drukke oktobermaand de beslissing geven wie de beste rijders uit de GT en Sport divisies gaan worden.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

arendsen


Bart Arendsen heeft in de hoogste GT divisie de beste uitgangspositie, want met 205 punten heeft de Koopman Racing rijder 19 punten voorsprong opgebouwd op Roger Grouwels, die ook nog de twee races tijdens de Trophy of the Dunes gaat overslaan vanwege een andere autosport uitdaging. Grouwels en zijn Team RaceArt kwamen dit seizoen prima voor de dag en pakten met een dubbele winst op Circuit Zolder goede punten, maar moesten daarna geregeld hun meerdere erkennen in de snelle BMW M6 GT3 van Arendsen. Reden voor Team RaceArt om de laatste twee weekeinden op Spa en Assen de overstap te maken naar een Bentley Continental GT3.

nissan

De toch nog steeds potente Nissan GT-R GT3 komt nu tijdens de Trophy of the Dunes in de vertrouwde handen van oudste zoon Jules Grouwels, die in 2021 op Circuit Zolder voor het laatst in de Supercar Challenge uitkwam en toen met zijn vader het podium haalde.


febo

In de Supersport 1 divisie is er eigenlijk maar één equipe die de verschillende wedstrijden overheerste. Het Febo Racing Team van Dennis de Borst met gelegenheidsrijder Oscar Graper was dit seizoen te sterk voor hun concurrenten. Dennis de Borst rijdt eigenlijk onbedreigd naar de titel en heeft alleen nog tegenstand van een eventueel pechduiveltje, waardoor tweede man Remco de Beus met de BMW E46 M3 nog dichterbij kan komen.

de-beus

Oscar Graper is er het komende weekend niet bij en wordt vervangen door een oude bekende in de cup en bij het team. De Hyundai i30N TCR kent geen geheimen meer voor oud kampioen Stan van Oord die dit weekend weer instapt.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet