TCR Series

TCR: Matchbal voor Andersen na vijfde achtereenvolgende TCR Germany-zege. Schitterende comeback Langeveld

Martin Andersen (DK/28) en het Liqui Moly Engstler Team hadden alle redenen om een feestje te vieren. De Deense coureur van het ervaren racing team uit de Duitse Allgäu won vandaag op de Sachsenring met zijn Honda Civic TCR en wist in de tussenstand van het kampioenschap zijn voorsprong in het rijdersklassement verder uit te breiden. In theorie betekent dit dat Andersen zijn eerste matchpunt vandaag heeft behaald. Morgen kan hij theoretisch gezien de titel binnenhalen. Roland Hertner haalde ondanks een crash in de slotfase al de eerste titel voor Liqui Team Engstler binnen. Door de afwezigheid van Vincent Radermecker stelde hij de Trophy titel veilig.


2022 Langeveld
Niels Langeveld behaalde voor het team van Maurer Motorsport met de unieke Holden Astra direct bij zijn eerste kennismaking het beste seizoensresultaat.

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: ADAC Motorsport

Matchbal voor Andersen na vijfde achtereenvolgende TCR Germany-zege. Schitterende comeback Langeveld
Met een derde plek in de Comtoyou Audi RS houdt de Zweedse Jessica Bäckman de titelstrijd nog even open. In theorie heeft Andersen de beste papieren. Martin Andersen: " Ik had een ongelofelijk goede start terwijl Jessica een klein foutje maakte waardoor ik een grote voorsprong op mijn achtervolgers had. De Honda was opnieuw erg goed en ik zit dichtbij de titel maar er moet eerst morgen nog wel een wedstrijd verreden worden. We beschikken over de snelheid en zullen er alles voor doen. De anderen zijn ook snel maar hadden gewoon een beetje pech.

TCR Start Andersen nam direct de leiding in de wedstrijd en wist afstand te nemen van zijn concurrenten.

Duel der Junioren. Trophy-titel voor Hertner
Direct na de start was Andersen duidelijk de snelste man op de baan. De Deen beschikte na enkele bochten al over een flinke voorsprong en dit zou ook niet meer veranderen. Niels Langeveld eindigde in de Maurer Motorsport Holden Astra op 12 seconden achterstand als tweede. Het best resultaat voor het team van Maurer Motorsport dit seizoen tot nu toe. Met zijn ervaring profiteerde de Nederlander van het duel tussen de Junioren Szymon Ladniak(PL/19 Liqui Moly Team Engstler) en René Kircher (D/22 ROJA Motorsport by ASL Lichtbau) Beide Junioren kwamen iets te dicht bij elkaar en vielen beiden terug.

Kircher beëindigde met zijn Hyudai de wedstrijd als vierde en Ladniak als zesde. Ook Jessica Bäckman profiteerde van het duel. Door een fout viel de Zweedse naar de vijfde plek terug. De Zweedse wist zich echter weer naar voren te vechten en eindigde als derde. De Litouwer Jonas Karklys (33/Nordpass) eindigde in zijn Hyundai i30 als vijfde ondanks dat hij zijn start behoorlijk verknalde.


Niels Langeveld en Jessica Bäckman waren vervolgens in een fraai duel verwikkeld dat in het voordeel van de Nederlander werd beslist.Voor Roland Hertner werd het nogal een veel bewogen wedstrijd. De Trophy-rijder reed een prima wedstrijd maar spinde in een duel met Patrick Sing(D/30 RaceSing) en werd uiteindlijk als tiende geklasseerd. De 62-jarige rijder vocht zich terug maar wilde eigenlijk iets teveel van zichzelf. Bij het uitkomen van Turn 7 verloor Hertner de controle over zijn Honda Civic. De wedstrijd werd twee ronden voor het einde met de Rode Vlag definitief afgebroken.
\
2022  Holden Niels
Niels met zijn prachtige Holden Astra in actie.

Roland Hertner: "Ik erger me gewoon aan mijzelf omdat ik gewoon teveel wilde. Ik had graag tegen Vincent gevochten, maar de titel is natuurlijk heel mooi!"

P7 en P8 werden door de beide ROJA Hyundai's van Robin Jahr (D/31) en gastrijder Tim Rölleke (D/21) ingenomen.

Voor debutant Rölleke betekende het tevens dat hij met een achtste plek de derde best geklasseerde Junior-rijder was.

14 autos spektakel
Ondanks slechts 14 auto's werkelijk prachtige duels in de TCR Germany.

Jessica Bäckman: " Ik had een goede start maar daarna heb ik een fout gemaakt en posities verloren. Toch ben ik met het podium tevreden. Ik had ook een beetje geluk dat de rijders voor mij zo hard streden. Eigenlijk is het kampioenschap niet meer open. Er moet nog veel gebeuren om werkelijk nog een kans te hebben."

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet