GT

GT: Zege voor Jules Gounon bij droom comeback in ADAC GT Masters Sachsenring

Lange tijd was het niet zeker of 2017 ADAC GT Masters-kampioen Jules Gounon(F/27) op de Sachsenring dit weekend een comeback zou maken. Na een eerder opgelopen blessure moest Gounon noodgedwongen enkele weken pauzeren. Afgelopen woensdag zette Gounon's arts het licht op groen. Daarna was de Fransman bij zijn comeback niet meer te stuiten. Met een overtuigende voorstelling vierde de Fransman samen met Fabian Schiller (D/25) in de #4 Drago Racing Team ZVO op de Sachsenring zaterdagmiddag zijn derde seizoensoverwinning. De MannFilter Team Landgraf AMG Mercedes GT3 EVO van de combinatie Raffaele Marciello(CH/27)/Daniel Juncadella (ESP/31) eindigde als tweede. Een onopvallende maar uiterst efficiënte voorstelling leverde het duo Kim Luis Schramm(D/24)/Dennis Marschall (D/26) in de #27 Rutronik Audi R8 LMS GT3 Evo II een derde plek op.

2022 Schiller  Leiding
Fabian Schiler nam direct de leiding en legde daarmee de basis voor de overwinning op de Sachsenring.


Tekst: Willem J. Staat
Foto's ADAC Motorsport

Zege voor Jules Gounon bij droom comeback in ADAC GT Masters Sachsenring
Polesitter Raffaele Marciello maakte vanmiddag direct na de start één van zijn weinige zeldzame fouten. De 27-jarige Italiaanse Zwitser verremde zich waarvan Fabian Schiller ideaal gebruik wist te maken en direct de leiding nam. Schiller wist zich uitstekend te verdedigen gevolgd door Kim Luis Schramm op P3. Na de verplichte pitstop nam Jules Gounon de AMG Mercedes EVO GT3 van Schiller over en wist daarmee zijn overwinning van vorig jaar op de Sachsenring te herhalen. Na 45 ronden wedstrijd ging de Fransman voor Daniel Juncadella als eerste over de streep. In de tussenstand van het kampioenschap neemt het duo Gounon/Schiller nu de derde plek in.

Het sterke optreden van de AMG Mercedessen werd gecompleteerd door het duo Jan Marschalkowski (D/19)/Marvin Dienst (D/25) die in de allerlaatste ronde van een klapband van de #91 Porsche met Christian Engelhardt (D/35)/Ayhancan Güven (TR/24) wisten te profiteren. In de tussenstand van het kampioenschap heeft het duo slechts 22 punten achterstand op koploper Rafaelle Marciello.

2022 Marciello Marciello behoudt de leiding in de tussenstand van het kampioenschap.

De combinatie Patric Niedershauser (CH/30)/Luca Engstler (D/22) eindigde met de Rutronik Audi R8 LMS Evo II als zesde gevolgd door de Team Mannfilter AMG Mercedes GT3 Evo van de combinatie Elias Seppänen(SF/18)/Frank Bird (GB/23). De combinatie Christopher Mies (D/33)/ Tim Zimmermann (D/26) reed met de #1 Montaplast by Land Audi R8 LMS een uiterst sterke inhaalwedstrijd en wisten zich vanaf een vijftiende startplek naar P8 op te werken.

Hetzelfde gold voor de #19 Emil Frey Racing Lamborghini Huracan GT3 Evo van de combinatie Franck Perrera (F/38)/Arthur Rougier (F/22). Zij wisten eveneens zeven posities goed te maken. De laatste plek in de Top 10 werd door Thierry Vermeulen (NL/20)/Mattia Drudi (I/24) met de #33 Car Collection Motorsport Audi R8 LMS Evo GT3 ingenomen.

Fabian Schiller: "Deze overwinning was totaal anders dan de twee wedstrijd hiervoor. Daar heb ik steeds als tweede gereden en moest ik voor het tweede gedeelte toekijken. Dit was niet gemakkelijk. Wij beschikten over een goed tempo maar daarna werden de banden toch wel iets minder."

  2022 Schiller Gounon
Winnende duo Schiller/Gounon. Derde in de tussenstand van het kampioenschap.

Jules Gounon: "Fabian heeft uitstekend werk verricht en het kunststuk volbracht om Raffaele kort na de start te passeren en wist vervolgens het veld onder controle te houden."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet