Sportscars

Sportscars: BMW toont kleuren en bevestigt rijders LMDh voor IMSA 2023

220923 BMW
De definitieve kleuren voor de BMW M Hybrid V8 in het IMSA-kampioenschap 2023

Tijdens een presentatie in het Petersen Museum in Los Angeles toonde BMW voor het eerst de kleuren waarin de LMDh van het merk, de BMW M Hybrid V8, volgend jaar zal uitkomen in de GTP-klasse van het Noord-Amerikaanse IMSA WeatherTech SportsCar Championship. Tevens werden de namen bekendgemaakt van de coureurs die de twee auto's, ingezet door het BMW M Team RLL, zullen gaan racen. Het gaat om Connor De Phillippi, Philipp Eng, Augusto Farfus en Nick Yelloly. Tijdens de 24 Uur van Daytona maakt ook Colton Herta deel uit van het team.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: BMW

220924 BMW covered

Bij het evenement in het Petersen Museum, een geweldige plek voor autoliefhebbers met en indrukwekkende collectie, waren onder anderen onze landgenoot Franciscus van Meel, directeur BMW M, Andreas Roos, hoofd BMW M Motorsport, John Doonan, president van de IMSA-organisatie, en de eigenaren van het BMW M Team RLL, Bobby Rahal, David Letterman en Patrick Lanigan.

220924 Van Meel Frank van Meel, directeur BMW M, tijdens de presentatie in Los Angeles

Franciscus van Meel zei: "We zijn er trots op, dat we bij het 50-jarig jubileum van BMW M met de BMW M Hybrid V8 op het grote podium van de autosport terugkeren. We zijn erg blij dat we dit avontuur kunnen beginnen in Noord-Amerika, de belangrijkste internationale markt van BMW M GmbH. Voor ons is de BMW M Hybrid V8 meer dan een raceauto. Hij wijst de weg in een geëlektrificeerde toekomst van BMW M, omdat hij op een indrukwekkende manier laat zien hoe dynamisch en emotioneel geëlektrificeerde M-power kan zijn."

220924 BMW Groepsfoto

Connor de Phillippi en Nick Yelloly vormen een rijderscombinatie, evenals Philipp Eng en Augusto Farfus. Voor de vier lange-afstandsraces in het IMSA-kampioenschap, Daytona, Sebring, Watkins Glen en Petit Le Mans, krijgen beide duo's ondersteuning, waarbij Colton Herta, zeer recent nog in beeld voor een Formule 1-zitje, in ieder geval in Daytona voor BMW in actie komt. De Philippi rijdt ook dit seizoen in de IMSA-serie, voor Farfus en Eng betekent de benoeming met de LMDh de terugkeer naar de Amerikaanse racerij. Eng rijdt dit seizoen in DTM, Farfus af en toe in het Japans GT-kampioenschap. Yelloly rijdt sporadisch in IMSA en de GT World Challenge.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet