IndyCar

Indycar: McLaren spreekt met Kyle Busch over Indy 500 deelname!

Vanmiddag werd Brian Barnhart bij McLaren geïntroduceerd. Barnhart was eerder werkzaam voor de Indycar-organisatie en werkte de afgelopen jaren als strateeg voor Alexander Rossi bij Andretti Autosport. Brown weigerde een functie-omschrijving voor Barnhart te geven. Interessanter was het feit dat er hooglopende contacten tussen Zak Brown en Kyle Busch zijn.

2022 KB
Hooglopende contacten tussen Kyle Busch en Zak Brown.

Tekst: Willem J. Staat
Foto: Toyota Racing USA

McLaren spreekt met Kyle Busch over Indy 500 deelname!
Zak Brown verklaarde dat men momenteel als een idioot probeert om zoveel mogelijk mensen voor een derd auto binnen te halen. Op dit moment wordt er bij McLaren een soortgelijke hightech fabriek als in Engeland gebouwd. Hoewel Brown het niet zelf verklaarde lopen er serieuze gesprekken voor een vierde auto voor de Indy 500. Daarbij is Kyle Busch duidelijk in beeld en lijken inmiddels de nodige conversaties al achter de schermen plaatsgevonden te hebben!

Busch wil dolgraag in de Indy 500 racen maar zijn huidige teambaas Joe Gibbs verbood het 15 jaar lang. Tevens zijn er met gesprekken gaande met Menards als hoofdsponsor van het project. Zijn toekomstige teambaas Richard Childress legt Busch voor zijn deelname aan de Indy 500, in tegenstelling tot Joe Gibbs, geen strobreed in de weg.

Arrow McLaren SP-oprichter Sam Schmidt is evenals de familie Busch uit Las Vegas afkomstig. Kurt Busch eindigde in 2014 als zesde voor het team van Andretti Autosport en was tevens de beste rookie dat jaar. Ook nam Kurt tevens aan de Coca Cola 600 op Charlotte deel, die op dezelfde dag plaatsvindt. Kurt streed succesvol vooraan mee maar moest voortijdig opgeven. Wordt ongetwijfeld de komende weken vervolgd.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet