TCR Series

TCR: Niels Langeveld dit weekend in TCR Germany op de Sachsenring aan de start

Kersvers TCR Italy-kampioen Niels Langeveld komt dit weekend in de Sachsenring in de TCR Germany aan de start. De Nederlander vervangt bij Maurer Motorsport onze zuiderbuur Vincent Radermecker die om persoonlijke redenen van deelname moest afzien.

2022 Andersen Sachsenring
De titelkandidaten Martin Andersen en Jessica Bäckmann in gevecht. Wordt Andersen dit weekend kampioen of houdt Bäckmann met haar nieuwe wapen de strijd open?

Tekst en Foto's: Willem J. Staat

Niels Langeveld dit weekend  in TCR Germany op de Sachsenring aan de start
Niels Langeveld komt a.s. weekend op de Sachsenring voor het team van Maurer Motorsport met een Holden Astra aan de start. Hij vervangt Vincent Radermecker die om persoonlijke redenen van deelname moest afzien. In 2018 eindigde de huidige Italiaanse TCR-kampioen als derde in de eindstand van het kampioenschap en behaalde dat jaar zelfs twee overwinningen.

Inmiddels hebben zich ook binnen het kampioenschap de nodige veranderingen voorgedaan. De Zweedse Jessica Bäckman was tot de vorige wedstrijd voor het team van ROJA Motorsport met een Hyundai onderweg. Na een aantal gebeurtenissen op de Lausitzring heeft de Zweedse het ROJA Motorsport Team verlaten en wil haar titelkansen open houden. Zij komt a.s weekend voor het Belgische Team Comtotou Racing met een Audi RS3 uit.

De Deen Martin Andersen maakt op de Sachsenring theoretisch kans om kampioen te worden. Martin Andersen: "Het zou natuurlijk voor mij als zowel Honda een perfect resultaat zijn om hier op de Sachsenring de titel binnen te halen. De druk is niet groter als bij alle andere wedstrijden dit jaar en ik begin het weekend stap voor stap en wil ook geen domme beslissingen maken. Het is natuurlijk een lastige baan maar de sfeer is daar altijd goed."

Titelrivale Jessica Bäckman kijkt met spanning naar haar nieuwe auto uit. "Ik verheug mij enorm dat ik de twee komende weekends voor het Comtoyoy team. Het wordt heel spannend maar gezien de beperkte voorbereidingen een uitdaging waar ik naar uitkijk."

2022 Holden MM Gaat Niels Langeveld in de Holden voor spektakel zorgen dit weekend?

Bij het team van ROJA Motorsport komen Junior Tim Rölleke (D/21) en de ervaren routinier Kai Jordan (53) aan de start naast de vaste rijders Robin Jahr en René Kircher.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet