Porsche Cups

Porsche Cups: Duitse Porsche Carrera Cup blijft deel uitmaken van ADAC-pakket

Ook in 2023 blijft de Duitse Porsche Carrera Cup deel uitmaken van het ADAC GT Masters pakket. Porsche en de ADAC hebben het contract voor volgend seizoen verlengd. Sinds 2018 maakt de merkencup al deel uit van het ADAC-pakket. Afgelopen seizoen weren er vier gemeenschappelijke events en twee staan er nog op de kalender.

2022 PCD 1

Tekst en Foto's: Willem J. Staat

Duitse Porsche Carrera Cup blijft deel uitmaken van ADAC-pakket
Bastian Schramm, marketingverantwoordelijke Porsche Duitsland: " Wij verheugen ons dat we samen de gemeenschappelijke weg kunnen continueren. In de internationale autosport is de ADAC GT Masters één van de meest aantrekkelijke kampioenschappen en past met zijn professionele omgeving exact bij de "Porsche Carrera Cup Deutschland". Met deze verlenging kunnen we vroegtijdig voor zekerheden in de planning zorgen."

Bovendien heeft de "Porsche Carrera Cup Deutschland" en de ADAC hun partnership in de ontwikkeling van opkomende juniortalenten uitgebreid. De ADAC is tevens partner bij Talentpool van de merkencup geworden.
Thomas Voss (directeur ADAC Sport): "De Porsche-Carrera Cup Deutschland vormt sinds 2018 een vast bestanddeel van de ADAC GT Masters.Met actievolle wedstrijden levert de serie een belangrijke bijdrage aan aantrekkelijke evenementen."

Bovendien maakten veel ex-Porsche Cup en huidige GT-Masters-rijders de sprong naar de professionele autosport. De ADAC GT Masters heeft zich sinds de oprichting in 2007 tot één van de meest succesvolle GT3-kampioenschappen ontwikkeld en bevindt zich dit jaar in haar 16e seizoen. Verschillende Porsche Customer Teams maken met de 500 pk sterke Porsche 911 GT3 R deel uit van de huidige line-up.


Het komende seizoen staan er nog twee wedstrijden met elk twee races op het programma. Komend weekend wordt er op de Sachsenring gereden (23-25 september) en gedurende het weekend van 21-23 oktober wordt het seizoen op de Hockenheimring afgesloten. In de tussenstand van het kampioenschap staat Laurin Heinrich (SSR Huber Racing) aan de leiding. Alle wedstrijden zijn op TV via NITRO Live of op livestreams te volgen.

2022 PCD 2
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet