Sportscars

Sportscars: Cadillac maakt fabrieksrijders IMSA 2023 bekend, Van der Zande door met Bourdais bij Ganassi

IMSA Zande Bourdais
Renger van der Zande (r.) en Sébastien Bourdais komen ook in 2023 voor Chip Ganassi Racing uit

Cadillac heeft de vier fabrieksrijders bekendgemaakt waarmee het Amerikaanse merk komend jaar uitkomt in de nieuwe GTP-klasse van het Noord-Amerikaanse IMSA WeatherTech SportsCar Championship. Zoals al werd verwacht blijft de combinatie van onze landgenoot Renger van der Zande en de Fransman Sébastien Bourdais gehandhaafd bij Chip Ganassi Racing. Bij Action Express rijden nieuwe aanwinst Alexander Sims en de Braziliaan Pipo Derani. De teamsamenstelling voor het FIA WEC, waarin Cadillac ook met de nieuwe LMDh wil uitkomen, wordt op een later tijdstip bekendgemaakt.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: PR

Dat Renger van der Zande volgend jaar aan boord blijft voor het eerste seizoen met de Cadillac LMDh lag al in de lijn der verwachting, zeker ook omdat hij de afgelopen maanden al nauw betrokken was bij het testprogramma van de nieuwe auto. Ook dat hij opnieuw een duo vormt met Sébastien Bourdais verbaast niet echt, gezien de prestaties die de twee dit jaar hebben laten zien. Wie het team voor de lange-afstandsraces komt versterken, staat nog niet vast. Dit zou opnieuw Scott Dixon kunnen zijn, die ook dit jaar al tijdens de lange IMSA-races reed, maar dat hangt uiteraard ook van de diverse kalenders af.

"Ik ben super blij dat ik bij Chip Ganassi Racing en bij Cadillac blijf", zei Van der Zande. "Dat zijn de namen waar ik al een tijdlang bij hoor en waarbij ik me zeer op mijn gemak voel, omdat we dezelfde doelen hebben en ook dezelfde aanpak als het gaat om racen en hoe je kunt winnen. Ook super dat ik met Seb doorga. We hebben een volledig seizoen samen gereden en we vullen elkaar zowel op als naast de baan heel goed aan. Het samenwerken verloopt voor ons automatisch en het is een plezier om hiermee door te gaan."

De andere Cadillac LMDh voor de GTP-klasse van het IMSA-kampioenschap zal worden gerund door Action Express. Hier blijft Pipo Derani aan boord, die gezelschap krijgt van de Brit Alexander Sims. Die is binnen de General Motors-racefamilie ook geen onbekende, zo reed hij ondermeer voor het Corvette-fabrieksteam in de lange-afstandsraces van de IMSA-serie en eerder dit jaar ook tijdens de 24 Uur van Le Mans.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet