Raceway Venray

Autospeedway: Raceway Venray maakt zich gereed voor de EuroCup V8 Oval Series

V8 Oval Series foto 03

Op Raceway Venray volgen de evenementen elkaar in hoog tempo op. Na de succesvolle World Cup weekend Stockcar F1 en F2, volgt op 25 september de titelstrijd van de EuroCup V8 Oval Series. Het programma garandeert een mooie mix van wedstrijden met als gastklasse de Stockcar F1 Heritage met hun nostalgische bolides uit de jaren 80 en 90, en niet te vergeten de spectaculaire Stockcar F1 en F2 en de F2 Junioren klasse vol met jeugdige talenten.

Tekst en foto's: Marcel Bol

V8 Oval Series foto 02


De organisatie van de V8 Oval Series verwacht meer dan 20 deelnemers aan de start. Een internationaal deelnemersveld met coureurs uit onde rmeer Nederland, Duitsland, Engeland, België en Oekraïne. In de afgelopen wedstrijden hebben de deelnemers punten vergaard die de startpositie in de EuroCup uiteindelijk gaan bepalen. In tegenstelling tot het NK namelijk vertrekken hier de snelste rijders niet achteraan, maar vanaf de voorste lijn, als beloning voor hun prestaties door het jaar heen. Normaal moeten de toppers zich naar voren werken en vindt hun onderlinge gevecht aan het eind van de race plaats, terwijl ze nu al vanaf het begin met elkaar zullen strijden. Dat vergt een heel andere benadering van het bandenmanagement. Als je het rubber voortijdig opstookt, heb je in de laatste ronden niet genoeg grip meer om een aanval te plaatsen of jezelf te verdedigen.

Rookie test zaterdag 24 september
Voor de deelnemers aan de EuroCup V8 Oval Series is er een extra Rookie test op zaterdag 24 september. Deze vindt plaats tussen 10.00 uur en 16.00 uur op Raceway Venray.
  V8 Oval Series foto 01

V8 Oval Series!

De V8 Oval Series klasse is uniek in zijn soort. Momenteel is dit de enige klasse die vast op de 1/2 mile van Raceway Venray rijdt. Vanaf 2011 reden de eerste V8 Oval Series auto's wedstrijden op het Noord-Limburgse circuit. Welke sensaties je ondergaat als je een meer dan 400 pk sterke NASCAR-achtige bolide langs de muren van Raceway Venray scheurt. Op de snelste halve mijl van Europa behaal je op de rechte stukken ruim 210 kilometer per uur, terwijl je met 140 de banking-bochten in duikt en er met 150 weer uitkomt. De V8 Oval Series behaalt een gemiddelde rondetijd van 20,2 seconden. De auto's rijden allemaal op dezelfde banden en hebben per race dag een maximum aantal van twee sets te gebruiken banden.
  Stockcar F1 foto 01
Stockcar F1

Stockcar F2 foto 01
Stockcar F2

Stockcar F2 Junioren foto 01
Stockcar F2 Junioren


Aan de start
Naast de races van de V8 Oval Series op de lange baan (1/2 mile oval) staat tijdens deze dag meer spektakel op het programma. De coureurs in de klassen Stockcar F1, Stockcar F2, Stockcar F2 junioren en de gastklasse de Stockcar F1 Heritage komen in actie op de ¼ mile oval (korte baan).
  Stockcar F1 Heritage foto 02
Stockcar F1 Heritage

Programma tijden
De poorten gaan op zondag 25 september om 08.00 uur open, waarna de eerste vrije trainingen beginnen. Het wedstrijdprogramma vangt om 11.30 uur aan met de Ukke Pukke race.

  Posterr 25 september


TIJDSCHEMA

Entreeprijzen tijdens EuroCup V8 Oval Series 25 september:
Tickets voor de Autospeedway evenementen zijn te koop (waar je zowel contant als met pin kunt betalen) bij het Welkom Center. Deze bevindt zich vooraan op het terrein van Raceway Venray. Er zijn geen tickets in de voorverkoop te verkrijgen.

Kinderen van 0 t/m 12 jaar gratis (op verzoek dient u zich te legitimeren)
Volwassenen en kinderen vanaf 13 jaar € 20,00 per race dag
(Dit is inclusief een tribuneplaats.)
Parkeren en een bezoek aan de paddock is voor iedereen gratis.

Info
Alle overige info over de EuroCup V8 Oval Series is te vinden op de website van Raceway Venray.

www.racewayvenray.com
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet