NASCAR

NASCAR: Noah Gragson wint spectaculaire Xfinity-wedstrijd Darlington

Vanwege regen ging de Xfinity-wedstrijd op Darlington met enkele uren vertraging van start en moest daarna nog maals onderbroken worden.  Uiteindelijk resulteerde het in een spectaculair einde waarin Noah Gragson (JR Motorsports Chevrolet) de overwinning behaalde.

2022 Creed Gragson
Wat een geweldig duel tussen Sheldon Creed en Noah Gragson in de slotfase van de wedstrijd. Top autosport zoals je het graag wilt zien.

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: NASCAR

Noah Gragson wint spectaculaire Xfinity-wedstrijd Darlington
Bij de allerlaatste herstart ontwikkelde zich een spannend duel waarbij Sheldon Creed de leiding nam gevolgd door Noah Gragson en Kyle Larson. De drie coureurs maakten meerdere malen contact met elkaar waarbij Creed in de allerlaatste ronde de muur raakte en moest afhaken. Het speelde winnaar Gragson uitstekend in de kaart. Creed eindigde als tweede gevolgd door A.J. Allmendinger, Justin Allgaier en Kyle Larson.

2022 Start
Start van een spannende wedstrijd in Darlington S.C.

Noah Gragson: "Wat een fantastisch werk heeft iedereen bij het Bass Pro Shop True Timber Black Rifle Team verricht. Sheldon Creed was echt erg snel evenals alle JR Motorsports auto's overigens. Justin Allgaier en Kyle Larson waren aan het einde sterk. Ik zag gedurende de onderbreking vanwege de regen hoe dat Creed tussen Turn 1 en Turn 2 vertraagde. Ik wist dat daar veel snelheid was en dus ging ik naar boven en vond iets. Met nog drie ronden te gaan ging Sheldon aan mij voorbij en ik had zoiets van nu gaan ze hard tegen elkaar racen. Hij had niets te verliezen en Kyle probeert gewoon voor de overwinning te gaan. Vorig jaar hebben we hier voor de fans ook zo'n prachtige show gebracht."

Gisteravond raceten Creed en Larson keihard tegen elkaar wat voor Gragson de deur opende.Teameigenaar Dale Earnhardt Jr: " Hij zag ze tegen elkaar racen en het leidde tot wat geluk." In de 147 ronden tellende wedstrijd reed Gragson er maar liefst 82 aan de leiding. In totaal moest de wedstrijd maar liefst 2 uur en 37 minuten vanwege regen onderbroken worden en eindigde onder avondlicht wat eigenlijk niet de bedoeling was.

2022 Donkere Wolken Onheilspellende donkere wolken waarbij de regen niet lang op zich liet wachten.

Voor Larson was deze wedstrijd gewoon een opwarmertje voor de eerste Playoff-opener. Aan het einde van het eerste wedstrijdsegment bevond Larson zich in derde positie maar reed over brokstukken heen, verloor een ronde en viel naar de 35e plek terug. Aan het slot van de wedstrijd had de regerende Cup-kampioen weer de aansluiting bij de koplopers gevonden maar wist Creed niet van zich af te schudden.

Kyle Larson: "Vanuit onze zitjes was dit gewoon genieten. Het was gewoon te gek om van zo'n finish deel uit te mogen maken." Creed racete voor zijn eerste Xfinity-overwinning en hoopte dat Larson en Gragson met elkaar verstrikt zouden raken zodat hij wat adem zou krijgen.

Sheldon Creed: " Ik had een werkelijk snelle auto maar gezien hun snelheid was er weinig kans aan het einde van de wedstrijd om je echt los te kunnen rijden" Na de onderbreking kon er in de 78e ronde opnieuw gestart worden. Justin Allgaier nam daarbij de leiding en schreef het tweede wedstrijdsegment op zijn naam. Overigens vloog de auto van J.J. Yeley nog in brand nadat zijn motor het begeven had. Een spin van Brandon Jones zorgde voor een neutralisatie waarbij het gehele veld opnieuw dicht bij elkaar kwam. Het resulteerde in een spannende eindsprint. De beide wedstrijdsegment kwamen op naam van Noah Gragson en Justin Allgaier te staan.

2022 Burnout
Prachtige overwinning voor Noah Gragson op Darlington.

Uitslag Wawa 250 powered by Coca Cola
1. Noah Gragson Chevrolet 147 ronden
2. Sheldon Creed Chevrolet 147 ronden
3. A.J. Allmendinger Chevrolet 147 ronden
4. Justin Allgaier Chevrolet 147 ronden
5. Kyle Larson Chevrolet 147 ronden
6. Ty Gibbs Toyota 147 ronden
7. Christopher Bell Toyota 147 ronden
8. Josh Berry Chevrolet 147 ronden
9. John Hunter Nemecheck Toyota 147 ronden
10. Austin Hill Chevrolet 147 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet