Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
IndyCar

Indycar: VeeKay wil punten in voorlaatste wedstrijd op Portland

Dit weekend vindt in het Amerikaanse Portland de voorlaatste wedstrijd van het Indycar-kampioenschap plaats. In Portland behaalde VeeKay in de Road to Indy altijd veel successen en deed daar ook de allereerste ervaringen in een Indycar op. Teamgenoot Conor Daly wil het seizoen 2022 eveneens met een sterk resultaat beëindigen.

RVK Portland Preview VeeKay hoopt op een goed resultaat in Portland komend weekend.

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: ECR

VeeKay wil punten in voorlaatste wedstrijd Portland
VeeKay wil a.s. zondag in Portland punten scoren. Rinus VeeKay: " Ik ben erg enthousiast over Portland-Pointland. Ik noem het maar Pointland omdat we punten willen hebben. Snap je het punt? We vechten nog steeds voor een Top 10 klassering in het kampioenschap dus hebben we goede resultaten nodig. Het is erg hard nog om de twee laatste wedstrijden aan de West Coast goed te beginnen. Wij hebben heel erg hard gewerkt en een aantal dingen gevonden die onze wedstrijd set-up zullen helpen. Toen ik in het "Road to Indy" programma reed won ik daar een paar wedstrijden en het kampioenschap. Ik hou echt van deze baan en hoop een fantastisch weekend te hebben."

Tot op heden heeft VeeKay op Portland nog maar één wedstrijd gereden maar de geschiedenis met Ed Carpenter Racing gaat terug naar 2019 toen VeeKay voor een evaluatietest op Portland werd geselecteerd. Het was de eerste van twee succesvolle tests voordat hij in het team werd opgenomen. In 2021 wist VeeKay hier in de openingsronde al 16 posities goed te maken maar helaas viel de strategie niet zijn kant uit en moest met een 17e plek genoegen nemen. In het Road to Indy programma behaalde VeeKay vier poles, één overwinning en eindigde in vier wedstrijden driemaal als runner-up op het podium.

Teamgenoot Conor Daly: " Ik heb er weer zin in om naar de West Coast terug te gaan en daar te gaan racen. Wij zijn echt op zoek naar een geweldige afsluiting van het seizoen en klaar om revanche te nemen op een samenloop van ongelukkige omstandigheden in St. Louis. Portland beschikt over veel geschiedenis en het is een fantastische plek om aan de laatste twee wedstrijden van het seizoen te beginnen."

Daly startte in het verleden tweemaal op Portland en kwalificeerde zich daar voor de eerste maal als negende. Vorig jaar maakte hij gedurende de wedstrijd veel progressie totdat de "wheelgun" bij de allerlaatste stop het liet afweten. Daly stormde opnieuw naar voren en wist in de laatste 20 ronden nog zes posities goed te maken en eindigde uiteindelijk als zestiende. Recentelijk kwalificeerde Daly zich tweemaal als derde voor de beide wedstrijden op Iowa Speedway.

De wedstrijdafstand op Portland bedraagt dit weekend 110 ronden.

CD Portland Preview
Teamgenoot Conor Daly wil op Portland eveneens goed uit de hoek komen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet