Raceway Venray

V8 Ovalseries: Ralph Verberkt en Frank Wouters winnen dagklassement

Afgelopen weekend kwam de V8 Ovalseries in het kader van het Stockcar World Cup weekend op Raceway Venray zelfs op zaterdag en zondag in actie. Na veel strijd en actie mochten Ralph Verberkt en Frank Wouters het weekend als overall winnaars afsluiten.

2022 Verberkt Wouters
Frank Wouters en Ralph Verberkt zorgden afgelopen weekend voor een prachtig spektakel op Raceway Venray.

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: Marcel en Eric Bol

Ralph Verberkt en Frank Wouters winnen dagklassement
Na een paar spannende voorrondes in de Stock Car World Cup ontbrak het in de openingswedstrijd absoluut niet aan spektakel. De openingswedstrijd kwam op naam van Ralph Verberkt met zijn Ford Fusion te staan. Hij versloeg Frank Wouters in zijn Chevrolet met een verschil van slechts 0.181e sec. Kort voor de finish kwam het nog tussen een incident tussen Jeroen van Eerd en Barry Maessen.

2022 Driessen 1 De standaard NASCAR crash tussen Tino van Dijk en Stephan Driessen die in de muur knalt.

2022 Driessen 2

Even een handtekening op de muur achterlaten....

2022 Driessen 3
En dan wordt het even onderdelen ruimen. Maar gelukkig zijn ze erg stevig zodat Stephan zonder dat het wedstrijdweekend voor Stephan verloren ging.

Van Eerd deed een z.g. "break-beat" waardoor Maessen niet meer tijdig kon reageren en er bovenop zat. Van Eerd werd als derde geklasseerd terwijl Maessen aanzienlijk schade opliep die gelukkig voor de rest van het weekend weer verholpen kon worden.

2022 Maessen Succes en pech voor Barry Maessen.

En alsof er nog niet spektakel was had Stephan Driessen al vijf ronden voor het vallen van de vlag besloten om zijn handtekening eens op de muur te plaatsen of m.a.w. die eens flink te "kussen" Zowel Driessen als Maessen konden ondanks hun opgelopen averij gewoon aan de daaropvolgende wedstrijden deelnemen.

2022 Hummi Gummi
Hummi gibt Gummi kende toch weer de nodige problemen......

De tweede manche leverde voor Frank Wouters zijn eerste overwinning op terwijl Barry Maessen op slecht 0.033 secs. achterstand(!) als tweede eindigde. Ralph Verberkt pakte de derde plek. Was natuurlijk goed om te zien dat Hans Jürgen Hummen (vast bestanddeel van de V8 Ovalseries) eindelijk een keer in dezelfde ronde als de koplopers een wedstrijd kon uitrijden.

2022 Driessen Hummen
Driessen en Hummen in gevecht.

"Hummi gibt Gummi" wordt dit jaar door bijzonder veel pech achtervolgt. In de Finale waren de Chevrolets van Barry Maessen en Ralph Verberkt oppermachtig en won Barry Maessen in zijn Camaro met een voor oval begrippen ruime voorsprong van iets meer dan twee seconden.

De eerste wedstrijd op zondag leverde een prachtig duel tussen de Fusion van Ralph Verberkt en de Chevrolet van Frank Wouters op. Laatstgenoemde versloeg Verberkt met een miniem verschil van slechts 0.076 secs. Jeroen van Eerd eindigde als derde gevolgd door Jeffrey Hagman en Roy Hendriks. De uit de "Roerpot "(ofwel het Roergebied) afkomstige Philipp Bachor in zijn Chevrolet met een achtste plek in de Top 10.

2022 Winaar Wouters
Wouters sloot het weekend succesvol af.

De tweede wedstrijd leverde andermaal een Maessen-Verberkt-Wouters show op waarbij Barry andermaal met een ruime voorsprong van 1.194 secs. de zege naar zich toe wist te trekken. In de finale zorgde dit trio andermaal voor een prachtig oval spektakel waarbij Wouters Maessen met een voorsprong van slechts 0.454 secs wist te verslaan en uiteindelijk nog eens de dagzege pakte. In de ASCAR-klasse mochten Jeffrey Hageman en Colin White met diverse bekers huiswaarts keren.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet