NASCAR

NASCAR: Ook afgelopen zaterdag succes voor Larson op Watkins Glen

Kyle Larson kende afgelopen zaterdag ook in de Xfinity-series succes op Watkins Glen. Het was in ieder geval een goede voorbereiding op de wedstrijd die hij gisteren won. Op het juiste moment op de juiste plek.


2022 Byron Gibbs William en Byron en Gibbs begonen vanaf de eerste startrij en waren in een lang verwacht gewikkeld. Zij zagen Winner's Circle in ieder geval niet.


Tekst: Willem J. Staat
Foto's: NASCAR

Ook afgelopen zaterdag succes voor Larson op Watkins Glen
Afgelopen zaterdag zegevierde Larson met een dosis geluk in de Xfinity-series op Watkins Glen. Bij een herstart met nog maar vijf ronden te gaan nam Larson de leiding nadat zijn teamgenoot William Byron en Ty Gibbs elkaar na een herstart van de baan reden. In de 82 ronden tellende wedstrijd reed Byron er maar liefst 36 aan de leiding maar in een "deurkrukkengevecht" in de "Bus Stop" gingen beiden er vanaf. Het opende voor Larson de deur.

En evenals één dag later moest Larson ook hier NASCAR's beste man op de roadcourses, A.J. Allmendinger, achter zich zien te houden. Dit lukte en Larson behaalde in de No 88 Hendrick Motorsports Chevrolet met een voorsprong van 0.273 secs. zijn elfde Xfinity-zege.

Kyle Larson: "Mijn enige kans was alleen maar indien William en Ty er echt voor zouden gaan." Hij reed vrijwel de gehele wedstrijd achter beide concurrenten. "De zeeën werden gescheiden waardoor ik kon passeren. Maar toen had ik A.J. Allmendinger achter mij dus ik probeerde gewoon mijn best te doen. Hij maakte me zeker nerveus omdat ik voor hem reed. Zo cool om hier in aanwezigheid van Rick Hendrick te winnen. Eigenlijk had ik gewild dat William en ik voor de overwinning konden vechten."

2022_Larson.jpg
Larson ging zaterdag als eerste over de streep. Het begin van een goed weekend.

De 18-jarige uit Iowa afkomstige Sammy Smith reed zijn vierde Xfinity-series wedstrijd en eindigde in een JGR-Toyota als derde. Tevens reed hij nog eens indrukwekkend zeven ronden aan de leiding.

JR Motorsports-coureur Noah Gragson eindigde als vierde gevolgd door Kaz Grala, Sam Mayer, Riley Herbst, Sheldon Creed, Josh Berry en Jeremy Clements. Byron en Gibbs die later achter in het veld nogmaals contact maakten, eindigden resp. als 25e en 27e. Gibbs stak in de uitloopronde zijn hand eigenlijk wil eigen boezem. "Sorry jongens. Deze had ik graag willen winnen maar we werden er vanaf gereden."

Allmendinger behaalde op Watkins Glen maximale punten doordat Justin Allgaier er vier ronden voor het einde vanaf ging. Met nog vier wedstrijden voor de Xfinity Playoffs te gaan beschikt Allmendinger over een ruime voorsprong van 61 punten op de concurrentie.

2022 Larson 2
Een eerste beker voor Larson op de zaterdag.

Uitslag Sunoco Rewards 200
1. (3) Kyle Larson(i), Chevrolet, 82 ronden
2. (4) AJ Allmendinger, Chevrolet, 82 ronden
3. (19) Sammy Smith, Toyota, 82 ronden
4. (16) Noah Gragson, Chevrolet, 82 ronden
5. (14) Kaz Grala(i), Chevrolet, 82 ronden
6. (7) Sam Mayer, Chevrolet, 82 ronden
7. (6) Riley Herbst, Ford, 82 ronden
8. (11) Sheldon Creed #, Chevrolet, 82 ronden
9. (17) Josh Berry, Chevrolet, 82 ronden
10. (22) Jeremy Clements, Chevrolet, 82 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet