Porsche Cups

Porsche Cups: Ten Voorde tweede. Pereira pakt ook tweede wedstrijd op de Lausitzring

De prestatiecurve van de Luxemburger Dylan Pereira (Iron Force by Phoenix) neemt in de "Porsche Carrera Cup Deutschland "een stijgende lijn aan. Vandaag versloeg hij Larry ten Voorde (NL/Team GP Elite) en Laurin Heinrich (D/SSR Huber Racing)

2022 Start
Start van de tweede wedstrijd met Perreira en Schuring voorop.

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: Porsche

Ten Voorde tweede. Pereira pakt ook tweede wedstrijd op de Lausitzring
Twee overwinningen dit weekend voor de Luxemburger Dylan Pereira op de Lausitzring. Dylan Pereira: "In het begin lukte het mij om weg te komen van het peloton maar vervolgens kwam Larry ten Voorde steeds dichterbij. Wij kennen elkaar al jaren en ik weet dat hij het spel altijd eerlijk speelt. Zelfs in de strijd om de kop. Het bod op de titel staat nog steeds wagenwijd open!'


2022 LTV Isaac Hurai overhandigt een trofee aan Larry ten Voorde.

Afgelopen zaterdag stond Pereira ook al op de hoogste trede van het podium. In totaal woonden 21.500 bezoekers de wedstrijden op de Lausitzring bij.Perreira reed met zijn 365 kW(510 pk) sterke Porsche 911 GT3 Cup van start tot finish aan de leiding. In het begin wist Perreira zich nog los te rijden maar in de slotfase zorgden Perreira en Ten Voorde voor een pakkend duel. De tweevoudige Carrera Cup kampioen wist de druk op Perreira behoorlijk te verhogen maar moest uiteindelijk met een tweede plek genoegen nemen. Larry ten Voorde: "Misschien had ik iets meer moeten riskeren maar uiteindelijk is P2 een uitstekend resultaat.


2022 Loek Hartog
Loek Hartog was dit weekend ook goed bezig.

Laurin Heinrich die in de tussenstand van het kampioenschap aan de leiding staat wist zich van een zevende naar een derde plek op te werken. Laurin Heinrich: "In zijn totaliteit was het een succesvol weekend omdat ik mijn voorsprong in de tussenstand wist te vergroten." De 17-jarige Morris Schuring eindigde als vierde. Achter Schuring knokten zes rijders voor de vijfde plek. De toeschouwers op de tribunes genoten van deze duels. Uiteindelijk ging die vijfde plek naar Loek Hartog (Black Falcon), gevolgd door Rudy van Buren (NL/Huber Racing), Jukka Honkavuori (SF/ID Racing), Jesse van Kuijk (NL/Team GP Elite) en Bastian Buus (DK/Allied Racing). Huub van Eijndhoven(GP Elite) rondde als best rookie de Top 10 af.

In de ProAm klasse ging de overwinning naar Georgi Donchev gevolgd door Kim Hauschild (D/HRT Performance) en Jan Erik Slooten (D/Iron Force Racing by Phoenix).

2022 Schuring
Morris Schuring onder druk van Larry ten Voorde.

Project manager Hurai Isaac: " De twee wedstrijden op de Lausitzring waren typisch voor de Porsche Cup Deutschland. We zagen niet alleen vele duels bij de koplopers maar in het gehele startveld. Ik ben erg verheugd dat wij ons aandeel in het Family and Friends Festival in de paddock hebben kunnen leveren.

Naast het racen kwamen de fans ook met andere activiteiten aan hun trekken. Het was een Festival voor het gehele gezin en onder het genot van een wafel konden de fans van de historische GT3 Cup modellen genieten alsmede een Walk of Champions met grote stickers van de 32 Carrera Cup-kampioenen. Daarnaast toonden acht rijders deel uitmakend van de Porsche Talent Pool hun vaardigheid op joystick gestuurde elektrische karts.

2022 Perreira 1
Gaat Dylain Pereira richting titel?

Uitslag
1. Dylan Pereira (Lux/IronForce Racing by Phoenix)
2. Larry ten Voorde (NL/Team GP Elite)
3. Laurin Heinrich (D/SSR Huber Racing)
4. Morris Schuring (NL/SSR Huber Racing)
5. Loek Hartog (NL/Black Falcon)
6. Rudy van Buren (NL/Huber Racing)
7. Jukka Honkavuori (SF/ID Racing)
8. Jesse van Kuijk (NK/Team GP Elite)
9. Bastian Buus (DK/Allied-Racing)
10. Huub van Eijndhoven (NL/GP Elite)

Stand Kampioenschap
1. Laurin Heinrich (D/SSR Huber Racing), 218 pnt
2. Larry ten Voorde (NL/Team GP Elite), 192 pnt
3. Dylan Pereira (Lux/IronForce Racing by Phoenix), 190 pnt
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet