Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Belcar

Tweede opeenvolgende zege voor PK Carsport en zevende overwinning voor Bert Longin

De 44ste editie van de 24 Hours of Zolder is naar de PK Carsport Audi R8 GT2 gegaan. Het Limburgse team won een jaar na de zege met de Norma M20FC nu met de nieuwe GT2-machine. Niet alleen pakten Peter Guelinckx en Nicolas Saelens zo hun eerste zege in de Limburgse uithoudingsklassieker, Dries Vanthoor en Stienes Longin deden het voor de tweede maal in Zolder en 'vader' Bert Longin wordt alleen recordhouder in Zolder met maar liefst zeven zeges, één meer dan Marc Goossens en Anthony Kumpen.


2022 Longin Longin Vanthoor Saelens
De Audi GT2 van Longin/Longin/Saelens/Vanthoor gedurende de nachtelijke uren.

Aangeleverd bericht

Foto's: PR

De Audi diende tot het einde wel rekening te houden met een sterke #55 Q1 Trackracing Porsche 992 GT3 Cup van Rau-Teunkens-Lauryssen-Latorre, die zeer verdienstelijk als tweede eindigde en de race tot in de slotfase mee kleur gaf. De derde plaats was in extremis voor de Belgium Racing Porsche 992 GT3 Cup van Goossens-Haverans-Gillion-Verdonck, die op de meet amper twee seconden bonus had op de Russell Racing by NGT Porsche 992 GT3 Cup van Corten-Thiers-Thiers-Lowette-Van Hooydonk. Belgium Racing (Derdaele-Cools-Geris-Heyer) en RedAnt Racing (Redant- Redant- Redant-Dejonghe) waren goed voor de plaatsen vijf en zes algemeen, ook in een Porsche 911. Vooral die laatsten kenden behoorlijk wat pech en hadden zeker hoger kunnen eindigen. In GTA was er ook een verdienstelijke race voor de CVW Motorsport Marc V8 Car BMW M2 van onder meer rallyrijder Chris van Woensel, die mooi tiende algemeen werd.

"Ik ben erg ontroerd", vertelde een emotionele Bert Longin na de finish van de race. "Deze race voor een zevende keer winnen doet mij enorm veel en ik moet ontzettend veel mensen bedanken die dit mee hebben helpen mogelijk maken, ik denk dan aan mijn partners, het team PK Carsport, mijn gezin en hier ook Dries Vanthoor die een fantastische race reed. Ik kan moeilijk onder woorden brengen wat er allemaal door mij heen gaat."

"Deze editie van  'onze race' was een hele harde, maar ook een mooie met maar liefst 25.000 toeschouwers", vertelt Algemeen Directeur Harry Steegmans aan het podium. "Er waren de stevige ongevallen, maar de veiligheid van de moderne autosport en het goede werk van de veiligheidsmensen van Circuit Zolder maken dat het bij materiële schade bleef. Verder heb ik alleen gelukkige gezichten gezien, met een mooie race, sterke teams en toch wel helden achter het stuur in deze extreme omstandigheden!"

GTB: de dubbel voor Xwift Racing Events en de Ligier JS 2R
Vooraf werd vooral Porsche als favoriet getipt, maar het werd in deze bloedhete editie van de 24 Hours of Zolder een dubbel voor Xwift Racing Events en de Ligier JS 2R in de klasse GTB. Frank Wilsens, Tim Jacobs, Steven De Wulf en Matthijs Wouters wonnen voor hun teamgenoten De Borle-Denys-Houben-Decnijf. Ook in het algemene klassement behaalden ze met respectievelijk een zevende en twaalfde plaats een uitstekende klassering. De Tip Top Rent en VR Racing by RedAnt Porsche Cayman GT4 haalden de eindmeet, maar op geruime afstand als derde en vierde in de klasse.

TA: JJ Motorsport bekroont sterke race met overwinning
Koen De Mulder, Tom De Boever, Damien Haelterman, Raf Van Belle en Jarno D'Hauw waren in deze editie van de 24 Hours of Zolder de snelste deelnemers bij de toerwagens en in hun BMW M2 CS Racing Profel Racing by JJ Motorsport reden ze naar de zege in TA en dat met vijf ronden voorsprong op de Hamofa Motorsport BMW M2 van de familie Verhoeven. De laatste podiumplaats ging naar BMS Motorsport BMW M2 met Baelus-Maes-Michiels-Van Pelt-Roelants aan het stuur.

TB – Convents Racing Team wint voor Xwift Racing Ladies
De spannendste strijd in de strijd was misschien wel die in de klasse TB. Rofix Racing by AR Performance verloor in de slotfase de leiding aan Convents Racing Team nadat ze een groot deel van de wedstrijd hun klasse hadden aangevoerd. De equipe Davy Convents, Vincent Convents, Steve Raymakers en Yannick Dupont van Convents Racing Team won met de BMW 325i de TB-klasse. De Xwift Racing Ladies mogen terugblikken op een prachtige wedstrijd. Het vijftal bestaande uit Esmée De Vilder, Ellen Leysen, Shana Mertens, Nina Pothof en Janine Rozendaal reed hun BMW 325i foutloos en zonder technische problemen naar de tweede plaats in TB, op zes ronden van de winnaars. De derde plaats ging naar QSR, eveneens in een BMW.

2022 Winnende PK Carsport Audi Bert Longin met zeven overwinningen nu recordhouder van 24U Zolder

De volgende race van het Belcar Endurance Championship op 18 september a.s. op de Nürburgring.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet