Diversen

Div: Rodin Cars kondigt FZERO Hypercar voor 2023 aan

De Nieuw Zeelandse performance autofabrikant Rodin Cars maakte vandaag bekend dat de Rodin FZERO definitief in productie gaat. Drie jaar na aankondiging van Rodin's volgende avontuur heeft de vooruitstrevende fabrikant meer productiedetails en enkele indrukwekkende kenmerken bekend gemaakt.


2022 Rodin 1
Een Formule 1 achtige Hypercar. De snelste auto ter wereld op de circuits en de openbare weg zonder aan reglementen gebonden te zijn. Leuk voor Trackdays dus.....

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: MPA

Rodin Car kondigt FZERO Hypercar voor 2023 aan
Rodins meest ambitieuze en lang verwachte auto gaat verder waar het vorige model de FZED ophield. Het doel van de FZED was om een coureurservaring te bieden die was afgestemd op het rijden van een moderne Formule 1-wagen. De FZERO gaat echter nog een stap verder met als doel ultieme baanprestaties.

Het doel van Rodin is altijd geweest om een auto te bouwen die niet afhankelijk is van verkeerswetten of reglementen van raceseries. Anders zouden de prestaties gewoon onbereikbaar zijn. Het enige doel is dan ook om gewoon de snelste auto op het circuit te zijn.

2022 Rodin 2 De Neil Brown Motor.

Rodin-oprichter David Dicker: "De Rodin FZERO is de fysieke presentatie van de ultieme hoogten in voertuigprestaties. Zonder beperking van regels m.b.t de bouw ervan zijn we in staat om de auto lichter en krachtiger te maken alsmede aanzienlijk meer downforce te produceren. De enige beperkingen waar we mee geconfronteerd worden zijn de fysicawetten die we zelfs tot het uiterste gedreven hebben. Wij kijken eruit om de meest denkbare en intense rijervaring naar de circuits over de gehele wereld te brengen."

2022 Rodin 4
Er wordt aan de bouw van de auto's gewerkt. Er worden slechts 27 auto's gemaakt.

Voor de Rodin-klanten zal de auto in diverse configuraties beschikbaar zijn waardoor ze de specifieke aspecten van de auto kunnen aanpassen op basis van hun rijstijl en het circuit dat ze gebruiken. Rodin zorgt verder voor op maat gemaakte wedstrijdkleding en rijvaardigheidstrainingen op de priv├ęcircuits van Rodin.

2022 Rodin 5
De ver afgelegen Rodin fabriek.

De in Nieuw Zeeland gevestigde oprichter, David Dicker, heeft Rodin vanaf de grond toe opgebouwd tot de meest unieke en technisch geavanceerde automobielfabriek ter wereld. De fabriek bevindt zich op een 550 hectare afgelegen landgoed op het Zuider Eiland in de schaduw van een grillige bergketen beschikt de indrukwekkende fabriek over een bouwfaciliteit 3D Printmiddelen en maar liefst drie testbanen met de referenties en de visie van het bedrijf om de snelste auto ter wereld te bouwen. In totaal zullen er maar liefst 27 auto's gebouwd worden en levering vindt de volgende zomer plaats.

2022 David Dicker
Rodin-oprichter David Dicker.

De Rodin FZERO wordt overigens aangedreven door een Hybride 4.0L Twinturbo Neil Brown V10 motor die verder nog van een elektrische power unit voorzien is. De motor weegt slechts 132 kg en beschikt maar liefst over 1176 pk.

2022 Rodin 3
De achterzijde van de enigszins Batmobile aandoende Rodin FZERO.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet