NASCAR

NASCAR: Vijfde Xfinity seizoensoverwinning voor Ty Gibbs in Michigan

Ty Gibbs nam in het laatste wedstrijdsegment op Michigan definitief de leiding en stevende af op zijn vijfde seizoensoverwinning in de New Holland 250. Justin Allgaier eindigde als tweede en Noah Gragson als derde.

Gibbs Michigan
Voor Ty Gibbs werd het wel een hele gemakkelijke zege in Michigan.

Tekst: Willem J. Staat
Foto:  NASCAR

Vijfde Xfinity-seizoensoverwinning voor Ty Gibbs in Michigan
Tegen het einde van de wedstrijd veranderde de teneur van de wedstrijd aanzienlijk toen Noah Gragson besloot om tegen het einde van het tweede wedstrijdsegment niet meer binnen te gaan. Gibbs was in de 55e ronde onder neutralisatie naar binnen gekomen en nam de leiding over nadat Gragson besloten had om buiten te blijven.

Vanaf de 68e tot aan de 125e ronde verliep de wedstrijd zonder neutralisaties en Gibbs versloeg runner-up Justin Allgaier met een voorsprong van 1.160 secs. Noah Gragson eindigde als derde op 2.274 secs. achterstand.

In totaal reed Gibbs 54 ronden aan de leiding. Ty Gibbs: " Dit type racen toont de pitstopstrategie. Mijn team verrichtte fantastischc werk en gedurende de week werk ik mt ze samen en zie ik hoe hard ze werken. Ik ben daarom dankbaar om deel uit te maken van een organisatie die me week in week out motiveert."

In 39 Xfinity-wedstrijden betekende het voor Gibbs de eerste overwinning in Michigan en de negende in zijn carriere. Dit betekent een winstpercentage van 23.08 procent wat opmerkelijk hoog is. Allgaier koos dezelfde strategie als Gibbs maar verspeelde zijn kansen door een langzame pitstop in de 100e ronde.

De JR Motorsports Chevrolet van Noah Gragson was duidelijk de snelste auto op de baan maar strategie en het ontbreken van neutralisaties verspeelden eveneens zijn kansen. Noah Gragson: "We wonnen het eerste segment maar door een neutralisatie in de tweede besloten we buiten te blijven en wonnen deze eveneens (met 0.25 secs. op Allmendinger). Bij de herstart voor het laatste segment waren we 12e en dit kostte ons gewoon de overwinning. We hadden aan het einde gewoon meer rondjes nodig gehad."

New Holland 250 Michigan Xfinity
1. (9) Ty Gibbs, Toyota, 125.
2. (3) Justin Allgaier, Chevrolet, 125 ronden
3. (1) Noah Gragson, Chevrolet, 125 ronden
4. (7) Brandon Jones, Toyota, 125. ronden
5. (16) Austin Hill #, Chevrolet, 125 ronden
6. (6) Josh Berry, Chevrolet, 125 ronden
7. (2)J Allmendinger, Chevrolet, 125 ronden
8. (4) Daniel Hemric, Chevrolet, 125 ronden
9. (13) Riley Herbst, Ford, 125 ronden
10. (12) Landon Cassill, Chevrolet, 125 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet