IndyCar

IndyCars: McLaughlin naar pole in uitgestelde kwalificatie Nashville, Veekay start als tiende

220807 Indy pole
Voor de tweede keer dit seizoen kon McLaughlin een "pole-sticker" op zijn auto plakken

Met flinke vertraging vanwege het onweer, maar uiteindelijk kon alsnog de IndyCar-kwalificatie voor de Big Machine Music City Grand Prix in Nashville worden verreden. Daarin behaalde de Nieuw Zeelander Scott McLaughlin in de Penske-Dallara-Chevrolet voor de tweede keer dit seizoen na St. Petersburg de pole-position. McLaughlin kwam in de Firestone Fast Six tot een tijd van 1:14,5555 minuten, waarmee hij Romain Grosjean met 0,1420 seconden het nakijken gaf. Rinus 'Veekay' van Kalmthout kwalificeerde zich als tiende.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: IndyCar

Na de regenbui was de grip op het stratencircuit van Nashville een stuk minder dan in de trainingssessies, maar McLaughlin liet zich door de omstandigheden niet van de wijs brengen. "De DEX-auto is echt heel goed", straalde hij na afloop. "Ik heb er St. Pete mee gewonnen, ik heb er Mid-Ohio mee gewonnen en nu staan we ermee op pole in Nashville, een geweldig circuit!"

Achter pole-sitter McLaughlin en tweede man Grosjean reed Christian Lundgaard naar de derde startplaats, waarmee hij zijn sterke optreden van de vrijdag bevestigde. Voor de Deen was het zijn beste kwalificatieresultaat tot nu toe. Naast hem staat Alex Palou in de Ganassi-Dallara-Honda. Pato O'Ward (McLaren SP-Dallara-Chevrolet) en Josef Newgarden (Penske-Dallara-Chevrolet) completeerden de Firestone Fastest Six.

Will Power, leider in de tussenstand van het kampioenschap, verloor zijn snelste ronde in de tweede kwalificatieheat, waarmee hij door zou zijn gegaan naar de top zes, vanwege het veroorzaken van een gele vlag. Hij start nu als achtste. Zijn naaste concurrent Marcus Ericsson kwam zelfs niet verder dan de 18e startplaats, maar wist vorig jaar vanaf die positie in Nashville te winnen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet