IndyCar

Indycar: 25.000 U$ boete voor Andretti Autosport na zege Rossi Indianapolis

De overwinning van Alexander Rossi op de roadcourse van de Indianapolis Motor Speedway werd achteraf voor het team van Andretti Autosport een duur grapje. De gewichtsverhoudingen klopten na afloop voor geen meter.

2022 Rossi
"Illegale overwinning" voor Alexander Rossi op de Speedway. De inhoud van het drinkflesje meewegen is niet toegestaan. Dure grap......

Tekst: Willem J. Staat
Foto: Indycar

25.000 U$ boete voor Andretti Autosport na zege Rossi Indianapolis
Bij de technische nacontrole werd geconstateerd dat de auto niet voldeed aan regel 14.4.1.1 nl. het minimum gewicht inclusief de auto in rijklare staat, exclusief de rijder, brandstof en inhoud van de drinkfles. Indycar President Jay Frye van Indycar: "Vanuit sportief oogpunt voldeed de auto aan de minimumvereisten. Vanuit technisch oogpunt is de manier waarop ze het gewicht hebben bereikt niet toegestaan. Om aan het minimumgewicht te voldoen werden de drinkfles en de inhoud daarvan als autoballast gebruikt wat is niet toegestaan. Daarom werd het team beboet en bestraft." Andretti Autosport kan wel tegen dit besluit van de NTT Indycarseries beroep aantekenen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet