GT

GT World Challenge Europe: Stuivertje wisselen tussen KCMG-Porsche en ROWE-BMW in ochtend op Spa

220731 KCMG
KCMG heeft met de nummer-47-Porsche maar liefst 64 posities goedgemaakt

De ochtend is aangebroken in de Ardennen en we gaan de laatste zeven uur in van de TotalEnergies 24 Hours of Spa. De nummer-47-KCMG-Porsche is van de laatste rij op de grid helemaal naar voren gereden. Door een aantal neutralisaties rijdt de nummer-98-ROWE-BMW van Nicky Catsburg op een andere strategie en de tweede auto's wisselen elkaar af op de eerste posities.

Tekst: Vincent Bruins (Twitter: @VincentJBruins)
Foto's: SRO (Jules Benichou/Patrick Hecq)

Er kwam slechts nieuws uit het kamp van Max Weering. Zijn teamgenoot Isaac Tutumlu ging van de baan in La Source en de nummer-27-Leipert-Lamborghini is uitgevallen. De nummer-4-Haupt-Mercedes-AMG domineerde de Silver Cup, totdat Alain Valente plots de auto aan de kant moest zetten met mechanische problemen. De nummer-32-Audi Sport Team WRT is ook uitgevallen, nadat Charles Weerts werd geraakt door de nummer-46 van teamgenoot Nico Müller. Na een neutralisatie haalde Nick Tandy (KCMG) Davide Rigon (Iron Lynx) in en de Porsche van het team uit Hong Kong is de leider van de auto's die op de normale strategie zitten.

220731 98ROWE
Na de 'reset' van de strategieën ligt Catsburg op kop

De top elf, bestaande uit de BMW's van ROWE, Mercedes-AMG's van Akkodis ASP, GruppeM en GetSpeed (de auto van Steijn Schothorst), de Porsches van KCMG en EMA, de Ferrari's van Iron Lynx, de McLaren van JOTA en de Aston Martin van Beechdean, ligt in de ronde van de leider. Thomas Neubauer (Team WRT) en Marius Zug (Attempto Racing) vechten nu om de leiding in de Silver Cup, terwijl de Iron Dames nog altijd de Gold Cup sinds vannacht domineren. Een crash van Richard Heistand (Walkenhorst Motorsport) die tweede lag in de Gold Cup, zorgde voor de eerste Safety Car-periode sinds een paar uur en dat resette de strategieën van de koplopers. Bij de herstart stuurde Niki Leutwiler in op Arthur Rougier (Emil Frey Racing) en de Herberth Motorsport-coureur spinde de grindbak in en verloor de leiding in de Pro-Am Cup aan Dean Macdonald (Garage 59).

220731 Schothorst
Ook Schothorst is op weg naar een solide puntenfinish

Maxime Oostens Samantha Tan-BMW liep een lekke band op, maar de Nederlander ligt nu wel in de top tien in de Silver Cup. De AGS Events-Lamborghini van Ruben del Sarte is de top vijf van de Gold Cup binnengereden. In de Bronze Cup had Walkenhorst Motorsport meerdere ronden voorsprong, maar door een nog onbekend probleem liep de nummer-35-BMW veel tijdverlies op. Ze zijn de leiding kwijtgeraakt aan de nummer-20-SPS-Mercedes-AMG, maar ze rijden wel in dezelfde ronde.

 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet