GT

GT World Challenge Europe: Catsburg scoort maximale punten met eerste positie na zes uur

220730 Catsburg2
Het is tot dusver een probleemloze race geweest voor de ROWE-BMW van Nicky Catsburg

Het is donker geworden op Circuit de Spa-Francorchamps en Nicky Catsburg (ROWE Racing) heeft de leiding gepakt in de TotalEnergies 24 Hours of Spa. De BMW-coureur heeft twaalf punten voor de Fanatec GT World Challenge Europe Endurance Cup powered by AWS gescoord door eerste te liggen na zes uur. Ook Steijn Schothorst (AMG Team GetSpeed) blijft netjes in de top tien.

Tekst: Vincent Bruins (Twitter: @VincentJBruins)
Foto's: SRO (Jules Benichou/Patrick Hecq)

De nummer-12-Tresor-Audi is uitgevallen, toen Luca Ghiotto crashte tegen Jens Liebhauser (Winward Racing) voor de derde keer werd geraakt in korte tijd. Orange1 K-PAX Racing was teruggekomen van hun straf en hadden dertig posities goedgemaakt. Marco Mapelli kreeg echter net een lekke band, nadat hij de leiding had gepakt. Iron Lynx zat op de perfecte strategie om eerste te liggen na zes uur, maar Davide Rigon moest dan nog wel Catsburg achter zich houden. De Nederlander dichtte het gat op versere banden. De Ferrari ging, net voordat er zes uur voorbij waren, de pitstraat in en dat gaf Catsburg, en teamgenoten Augusto Farfus en Nick Yelloly, de maximale twaalf punten.

220730 Simmenauer
Het WRT-trio in de nummer-30-Audi met de bekende Gulf-kleurenstelling hebben de leiding in het Silver Cup-kampioenschap in handen na de vroegere uitvalbeurt van de nummer-777-Al Manar by HRT-Mercedes-AMG

De nummer-71-Iron Lynx-Ferrari werd nog wel als tweede geklasseerd na zes uur voor de nummer-88-Akkodis ASP-Mercedes-AMG. Schothorst lag zevende samen met Maximilian Götz en Luca Stolz. De nummer-30-WRT-Audi van Benji Goethe, Thomas Neubauer en Jean-Baptiste Simmenauer lag aan de leiding van de Silver Cup na zes uur. De twaalf punten in de Gold Cup gingen naar de nummer-5-Haupt-Mercedes-AMG van Hubert Haupt, Arjun Maini, Gabriele Piana en Florian Scholze. De nummer-24-Herberth-Porsche van Stefan Aust, Niki Leutwiler, Nico Menzel en Alessio Picariello versloeg de nummer-188-Garage 59-McLaren in de Pro-Am Cup.

220730 Oosten
De kleurrijke Samantha Tan Racing-BMW verloor tijd door schade, maar de auto van Oosten met nu Nick Wittmer achter het stuur, is weer onderweg

Mike Parisy (AGS Events), de teamgenoot van Ruben del Sarte, rijdt op dit moment rond de negende positie in de Gold Cup. Hij ligt vier algemene posities voor mede-Lamborghini-coureur Max Weering (Leipert Motorsport) die nu twaalfde is in de Silver Cup. De nummer-28-Samantha Tan-BMW van Maxime Oosten verloor een kwartier in de garage met een beschadigde diffuser.

 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet