Raceway Venray

Autospeedway: Hoge temperaturen en spectaculaire races op Raceway Venray

2-V8 Oval Series

Afgelopen zondag 24 juli stond Raceway Venray geheel in het teken van de SuperCup National Hotrod MOTUL editie. De vele toeschouwers kregen fraaie races te zien waarbij in de contact klassen Stockcar F1 en Stockcar F2 de bumpers het zwaar te verduren kregen. Dit tot vermaak van de vele fans die ondanks de zeer warme temperaturen naar Limburg waren afgereisd.

Tekst en foto's: Marcel Bol

1-MOTUL- Prorsche GT3


MOTUL
Deze dag stond verder in het teken van MOTUL. Dit betekende leuke gratis gadgets voor het publiek, ook de kinderen konden veel plezier beleven op he MOTUL springkussen! Enkele gelukkige bezoekers mochten aan den lijven ervaren hoe het is om met hoge snelheid over de oval te gaan in enkele speciale racewagens, waaronder een Porsche 911 GT3 en de V8 Oval Serie bolides. De MOTUL promo girls zorgden voor de nodige leuke foto's met de fans en coureurs.
  2-MOTUL- Promo Girls

RACES


SuperCup National Hotrod
Dertien coureurs maakten zich gereed voor de strijd om deze befaamde titel. Zelfs oud wereldkampioen Colin White uit Engeland (#718) reed mee in een door Longhorn Racing beschikbar gestelde Peugeot van Pieter van Logten (#212).

7-Hotrod Colin White

Nu rijdend in de V8 Oval Series was White het Hotrod racen zeker nog niet verleerd. Zou Reimon Bos (#33) voor de derde keer deze titel naar huis brengen. We zouden het allemaal beleven op deze spectaculaire dag. Voor aanvang van de kwalificatie werd er geloot voor de startopstelling van de eerste heat, terwijl voor de tweede kwalificatie de volgorde van heat 1 werd omgedraaid.

8-Hotrod

De punten in beiden kwalificatie heats bepaalden de startopstelling van de SuperCup. Erik Roeffen (#12) "The Lefthander Legend" mocht in de eerste heat van de poleposition starten en eindigde keurig als tweede achter Reimon Bos en voor de Duitser Lars Dreschel (#94). In de tweede heat was Lars Dreschel de snelste gevolgd door Jeffrey Roeffen (#430) en Reimon Bos. De punten werden opgeteld en de beslissende SuperCup kon verreden worden. Na de start bleef het hele veld dicht bij elkaar maar na tien rondes reden drie coureurs wat meters weg. Het was knokken om elke centimeter door deze drie koplopers waar uiteindelijk Reimon Bos voor de derde keer op rij met deze mooie titel naar huis ging.

2-Hotrod-Reimon Bos

Op twee seconden achterstand reed Jeffrey Roeffen naar de tweede plaats nipt gevolgd door Lars Dreschel en John van de Bosch (#6) die buiten het podium viel. Erik Roeffen met zijn Longhorn Racing bolide eindigde als vijfde, terwijl Colin White tevreden was met zijn uiteindelijke achtste positie.


3-Hotrod- Pieter van Logten met motor probleem

Pechvogel werd Pieter van Logten die met een defecte motor het middenterrein moest opzoeken.


1-Stockcar F1


Stockcar F1

Ondanks de hitte waren er toch nog 20 Stockcar F1 aan de start verschenen. In de finale heat was er in deze klasse ook nog een tweede "Wild Card" te verdienen voor deelname aan het WK Stockcar F1 dit jaar in Engeland.

3-Stockcar F1 - Colin Schutter Wild Card winnaard WK Engeland

In heat 1 was Colin Schutter (#299) de snelste voor Patrick Kleijsen (#106) en Wim Peeters (#124). In de tweede heat pakte Patrick Kleijsen (#106) nipt de overwinning voor Luke Davidson (#464) en Wim Peeters (#124). In de derde heat was Patrick Kleijsen opnieuw te sterk en versloeg Wim Peeters en Mika Ronitz (#248). In de Motul Challenge Finale ging het er erg hard aan toe. De rijders waren allen gebrand om de laatste "Wild Card" te bemachtigen.
Uiteindelijk werd de finale gewonnen door Wim Peeters en hield Colin Schutter (#299) en de Engelsman Luke Davidson (#464) achter zich. Aangezien Wim Peeters zich al gekwalificeerd had voor de race in Engeland ging de "Wild Card" nu naar de jonge coureur Colin Schutter.


3-Stockcar F2

Stockcar F2

Een vol veld met 30 coureurs kwamen aan de start bij de Stockcar F2 en in alle manches werd er ruig gereden en werden de bumpers goed gebruikt. Ondanks de diverse herstarts kon het publiek genieten van fraaie races, met als hoogtepunt de mooie overwinning in de eerste manche van de rijder uit Baarlo Jordy Gielen (#434), wat hem een mooie boost zal geven om vaker in de top te gaan eindigen. Eén van de twee dames in het veld Laura Vervuurt uit Grashoek pakte keurig een tweede plaats in de derde manche. Maar het was de dag voor Chris Weyenberg (#380) die een manche en de De MOTUL Challenge Finale op zijn naam schreef. De MOTUL Challenge Finale werd gewonnen door Chris Weyenberg #380 gevolgd door Wim Peeters Jnr #124 en Sebastiaan Vowinkel #33.
  Dsc 131-Stockcar F2 Junioren

Stockcar F2 Junioren

Een keurige opkomst vandaag met elf coureurs aan de start. In deze Stockcar F2 Junioren klasse mogen de bumpers niet gebruikt worden en komt het op een goede stuurmanskunst neer. Vandaag was het de dag van Rik Maessen (#140) de zoon van Barry Maessen die zelf uitkomt in de V8 Oval Series. De Motul Challenge Finale werd uiteindelijk keurig gewonnen door Rik Maessen met in zijn kielzog Wout Hoffmans (#248) en als derde Jorden Vowinkel (#122).
  1-V8 Oval Series

V8 Oval Series

Op de ½ mile oval (lange baan) kwamen de Nascar achtige V8 kanonnen van de V8 Oval Series aan de start. Veertien deelnemers die zorgde voor veel actie op de baan. Helaas moest de Duitser Hans-Jurgen Hummen (#99) na de eerste manche met een groot gat in de koeler niet meer aan de start. In manche twee ging het in bocht 1 even goed mis tussen Ralph Verberkt (#2), Jos Kuypers (#3) en Philip Bachor (#21). Zowel Ralph als Jos moesten hun bolides met schade aan de kant zetten maar wisten de schades op te lossen zodat beide doorzetters weer voor de Motul Challenge Finale aan de start stonden. De Motul Challenge Finale werd gewonnen door Barry Maessen (#14) gevolgd door Frank Wouters (#6) en Roy Hendriks (#38) uit Maasbree.

UITSLAGEN DAGKLASSEMENT 24 JULI RACEWAY VENRAY

1-Hotrod-Podium SuperCup winnars


National Hotrod
1. (33) Reimon Bos 53 Pnt.
2. (94) Lars Dreschel 50
3. (430) Jeffrey Roeffen 49
4. (12) Erik Roeffen 43
5. (292) Roland Sudniks 40
  2-Stockcar F1 - winnaars

Stockcar F1

1. (124) Wim Peeters 65 Pnt.
2. (106) Patrick Kleijsen 62
3. (464) Luke Davidson 56
4. (248) Mika Ronitz 55
5. (77) Wesley Schaap 50
  1-Stockcar F2 - Chris Weyenberg winnaar finale

Stockcar F2

1. (380) Chris Weyenberg 44 Pnt.
2. (152) Chris Hendriks 34
3. (124) Wim Peeters Jnr 28
4. (33) Sebastiaan Vowinkel 28
5. (434) Jordy Gielen 25
  2Stockcar F2 Junioren - Rik Maessen winnaar finale

Stockcar F2 Junioren

1. (140) Rik Maessen 45 Pnt.
2. (122) Jorden Vowinkel 40
3. (248) Wout Hoffmans 38
4. (226) Nico Storb 37
5. (199) Jaisen Schouten 35
  3-V8 Oval Series

V8 Oval Series

1. (14) Barry Maessen 120 Pnt.
2. (6) Frank Wouters 115
3. (33) Jeroen van Eerd 93
4. (38) Roy Hendriks 88
5. (21) Philip Bachor 76

Volgende race:
World Cup Stockcar F1 en F2 weekend op 20 en 21 augustus. Tevens zal er dit weekend de European Championship BriSCA Ministox verreden worden. Aan de start verschijnen de Stockcar F1, Stockcar F2, National Hotrod en de BriSCA Ministox. Op de lange baan zullen de V8 Oval Series hun rondes gaan rijden.

Meer info!
Kijk dan op de website van Raceway Venray:

www.racewayvenray.com

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet