Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
GT

British GT: Loggie breidt kampioenschapsleiding uit, dubbelzege voor RAM op Snetterton

220626 Start
Met een prachtig veld van dertig auto's werd er weer hard gevochten op het smalle circuit van Snetterton

Snetterton Circuit was afgelopen zondag gastheer van het Intelligent Money British GT Championship voor twee sprintraces van ieder een uur. Ian Loggie en Callum Macleod (RAM Racing) schreven Race 1 op hun naam, nadat mede-Mercedes-AMG-coureur Jonny Adam (2 Seas Motorsport) een lekke band kreeg in de slotfase. Voor het eerst dit seizoen was het een Silver-Am-duo dat als eerste over de streep kwam, toen John Ferguson en Ulysse De Pauw Race 2 wonnen met de andere auto van RAM Racing. Jamie Day & Josh Miller (R Racing) en Jack Brown & Will Burns (Century Motorsport) zegevierden in de wederom spannende GT4-divisie.

Tekst: Vincent Bruins (Twitter: @VincentJBruins)
Foto's: PR

Loggie ving de race op zondagochtend aan vanaf pole positie voor Flick Haigh (2 Seas Motorsport). Silver-Am-klasseleider Mark Sansom (Assetto Motorsport) schoof op naar de derde plaats door James Cottingham (2 Seas Motorsport) en Michael Igoe (WPI Motorsport) te passeren, maar na een kwartier spinde de Bentley-rijder en viel terug naar P15 algemeen. Richard Neary (Abba Racing) nam de eerste plek in de Silver-Am-klasse in handen. Door successtrafseconden kwam Haighs teamgenoot Adam voor Macleod terecht na de verplichte pit stops. Adam leek op weg te gaan naar een comfortabele overwinning en was ook de eerste coureur om het GT3-ronderecord te verbreken, maar zes minuten voor het einde kreeg de Schot een lekke band.

220626 LoggieMacleod
Loggie heeft nu een voorsprong van 32,5 punten op Lamborghini-duo Igoe en Keen

Loggie en Macleod zagen als eerste het zwart-witgeblokt in Race 1 voor Igoe en Phil Keen. Silver-Am-klassewinnaars Richard en Sam Neary maakten het GT3-podium af. Cottingham en Lewis Williamson werden vierde voor Marcus Clutton & Morgan Tillbrook (Enduro Motorsport) en Adam Balon & Sandy Mitchell (Barwell Motorsport). Ferguson & De Pauw en James Dorlin & Alex Malykhin (Redline Racing) kwamen op het Silver-Am-podium terecht met P7 en P8 algemeen, respectievelijk.

220626 DayMiller
Nog maar zestien jaar oud en dan jezelf een British GT-winnaar mogen noemen: Day en Miller kunnen dat

In de GT4-divisie leidden Matt Cowley en Marco Signoretti (Academy Motorsport) van de start tot negen minuten voor de finish, toen hun Ford Mustang GT4 werd geraakt door Seb Hopkins (Team Parker Racing) in het gevecht om de leiding. Cowley en Signoretti vielen uit met schade, terwijl een straf voor Hopkins en Jamie Orton ervoor zorgde dat het Porsche-duo terugviel naar de achtste plek. Day en Miller, allebei pas nog op 16-jarige leeftijd, werden de jongste winnaars in British GT ooit. Sennan Fielding en Richard Williams (Steller Motorsport) haalden Matt Topham en Darren Turner (Newbridge Motorsport) in voor wat uiteindelijk de tweede plaats werd. Jordan Collard & Tom Edgar (Toyota Gazoo Racing UK) en Tom Rawlings & Chris Salkeld (Century Motorsport) maakten de top vijf af, terwijl Aaron Morgan en Bobby Trundley op een indrukwekkende zesde positie eindigden met hun door Team BRIT-gerunde McLaren.

UITSLAG RACE 1

220626 FergusonDePauw
Ferguson, die sinds Donington Park een nieuwe teamgenoot heeft in De Pauw, is opgeklommen naar P2 in de Silver-Am-tussenstand, 33 punten achter Dorlin en Malykhin

In Race 2 bouwde polesitter De Pauw een voorsprong op van zo'n vier seconden op Mitchell in zijn stint, voordat hij de auto overgaf aan Ferguson. Balon reed vervolgens het gat weer dicht. Ze vochten om de overwinning in de slotfase en Ferguson wist Balon achter zich te houden. Het was voor het eerst dit seizoen dat het niet een Pro-Am-duo was dat won. Achter Ferguson & De Pauw en Balon & Mitchell maakten Adam en Haigh het podium af voor Dorlin & Malykhin en Clutton & Tillbrook. Loggie en Macleod kwamen als zesde over de streep voor Cottingham en Williamson die als tweede waren gestart, maar in het begin terugvielen door een mogelijk lekke band. BMW-coureurs Brown en Burns versloegen Cowley & Signoretti en Topham & Turner in de GT4-divisie. Edgar en Collard werden vierde algemeen en derde in de Silver Cup voor Ashley Marshall & Moh Ritson (Paddock Motorsport) en Matthew Graham & Ross Wylie (Valluga Racing). Kampioenschapskandidaten Fielding en Williams vielen buiten de punten na een straf voor te hard rijden door de pitstraat.

220626 BrownBurns
Winst in Race 2 brengt Brown en Burns weer in het GT4-titelgevecht met een achterstand van slechts 12,5 punten op Topham en Turner en 4,5 punten op Fielding en Williams

UITSLAG RACE 2

Het Intelligent Money British GT Championship maakt volgende maand de jaarlijkse trip over het Kanaal met een twee-uurs race op Circuit de Spa-Francorchamps op 24 juli.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet