GT

GT World Challenge Europe: WRT-Audi snelste in Spa 24-uur test dankzij Weerts

220621 LindeVanthoorWeerts
WRT, dat vorig jaar met de #32-Audi tweede werd in de 24 Uur van Spa, laat wederom hun snelheid zien

In de Belgische Ardennen werd de afgelopen twee dagen getest voor de TotalEnergies 24 Hours of Spa, de Fanatec GT World Challenge Europe Endurance Cup powered by AWS race die eind volgende maand verreden zal worden. Op de dinsdag en woensdag waren er ochtendsessies van drie uur lang en middagsessies van vijf uur lang. De #32 Audi van Team WRT was uiteindelijk de snelste van 62 auto's die deelnamen.

Tekst: Vincent Bruins (Twitter: @VincentJBruins)
Foto's: PR

In tegenstelling tot de testdagen vorig jaar bleef het ditmaal droog en zonnig op Circuit de Spa-Francorchamps. Nederlander Nicky Catsburg (ROWE Racing) was het grootste deel van de dinsdagochtend de snelste in zijn BMW met een rondetijd van 2:17,857. Uiteindelijk verbeterde Charles Weerts naar een 2:17,461. Dit bleek de snelste tijd van de gehele test te zijn. In de middagsessie stond de #32 Audi van Team WRT bovenaan door een 2:17,490 van Dries Vanthoor. De sessies op de dinsdag moesten stilgelegd worden door incidenten van de #23 Heart of Racing with TF Sport-Aston Martin, #57 Winward Racing-Mercedes-AMG, #63 Emil Frey Racing-Lamborghini, #77 Barwell Motorsport-Lamborghini en #188 Garage 59-McLaren.

220622 CatsburgFarfusYelloly
Ook de ROWE Racing-BMW van Catsburg liet goede rondetijden zien

Op de woensdag waren de Porsches het beste met de #47 KCMG van Dennis Olsen, Nick Tandy en Laurens Vanthoor bovenaan in de ochtendsessie met een 2:17,725. De #74 EMA Motorsport van Matt Campbell, Mathieu Jaminet en Felipe Nasr was het snelst in de middagsessie met een 2:18,069. Ook op de laatste van twee testdagen waren er een aantal neutralisaties, waaronder voor de #46 Team WRT-Audi die in de grindbak kwam te staan bij Bruxelles en de #47 KCMG-Porsches stond later stil met een probleem. Ook de #54 Dinamic Motorsport-Porsche en #83 Iron Dames-Ferrari spinden van de baan.

220622 FetzerLeitchWeeringWitt
De Leipert Motorsport-Lamborghini van onder andere Weering, achterstevoren in Les Combes

Catsburg eindigde de test uiteindelijk op de vierde plaats samen met Augusto Farfus en Nick Yelloly, dankzij die snelle tijd van de dinsdagochtend. Steijn Schothorst (AMG Team GetSpeed) eindigde op P25 met een 2:18,335 in de roze Mercedes-AMG die hij deelt met Maximilian Götz en Luca Stolz. GT3-debutant Max Weering vinden op de 46e positie in de #27 Lamborghini van Leipert Motorsport die hij deelt in de Silver Cup met Dennis Fetzer, Brendon Leitch en Jordan Witt. Hun beste rondetijd was een 2:18,835. De besten in de verschillende klasses waren de #91 Allied-Racing-Porsche van Ben Barker, James Dorlin en Alex Malykhin in de Gold Cup, de #26 Saintéloc Racing-Audi van Nicolas Baert, César Gazeau en Aurélien Panis in de Silver Cup, de #188 Garage 59-McLaren van Henrique Chaves, Dean Macdonald, Miguel Ramos en Alexander West in de Pro-Am Cup en #20 SPS automotive performance-Mercedes-AMG van Reema Juffali, George Kurtz, Ian Loggie en Valentin Pierburg in de Bronze Cup.

UITSLAG TEST
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet