TCR Series

WTCR: Start-finishzeges voor Azcona en Urrutia op Hungaroring

220612 WTCR Start R1
Start van de eerste race met pole-sitter en de uiteindelijke winnaar Azcona op kop

De beide FIA WTCR-races op de Hungaroring boden zoals altijd op het circuit nabij Boedapest slechts weinig inhaalacties. Zo resulteerden beide wedstrijden in start-finishzeges voor de respectievelijke pole-sitters, Mikel Azcona met de BRC-Hyundai in race één en Santiago Urrutia in de Lynk & Co in race twee. Voor Tom Coronel waren de verwachtingen na twee keer de 16e plaats op de grid al niet al te hooggespannen. Hij kwam tot twee keer toe in botsing met de Hongaar Nagy en werd achtereenvolgens als 16e en 13e geklasseerd.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: FIA WTCR

In de eerste race profiteerde Mikel Azcona van zijn pole-position. Hij nam bij de staert direct de leiding en verdedigde die in de eerste bocht tegen Gilles Magnus, die het buitenom probeerde, maar dat moest bekopen en terugviel naar de vierde plaats. Achter Azcona reed Berthon vrijwel de hele race op de tweede plaats, maar ging in de voorlaatste ronde wijd in bocht 12, waarvan Ehrlacher profiteerde en de positie overnam. Azcona won de race zonder problemen, Ehrlacher eindigde als tweede en stond daarmee voor het eerst dit seizoen op het podium. Berthon completeerde de top drie, gevolgd door Magnus en Ma. Tom Coronel kwam goed weg vanaf de 16e plaats, won enkele posities, maar raakte vervolgens Nagy, wat hem later een tijdstraf van vijf seconden opleverde. Daardoor werd Coronel slechts als 16e geklasseerd.

220612 WTCR Urrutia R2 Urrutia stond in de tweede race flink onder druk van Rob Huff

Race twee, met omgekeerde startvolgorde voor de top tien uit de tweede kwalificatieheat, resulteerde in een start-finishzege voor pole-sitter Santiago Urrutia met de Lynk & Co. De Uruguayaan kreeg het succes echter niet cadeau, want Rob Huff hield in de Cupra van het Hongaarse team Zengö Motorsport de druk er flink op. In de tweede ronde waren er verderop in het veld de nodige incidenten, waaronder wederom een aanrijding tussen Daniel Nagy en Tom Coronel. In de achtste ronde raakte Bennani de Lynk & Co van Yvan Muller, waarop de linker voorwielophanging van Bennani's Audi brak. Dat leidde tot een twee ronden lange interventie van de safety-car. Na de herstart in de negende ronde verdedigde Urrutia de leiding, al kwam Huff in de laatste ronde nog wel erg dichtbij. Urrutia won, Huff eindigde als tweede voor Nestor Girolami in de Münnich Motorsport-Honda en lokale held Norbert Michelisz met de BRC-Hyundai. Tom Coronel sloot de race als 13e af. In de tussenstand na vier races leidt Azcona met 84 punten voor Girolami (75), Urrutia (69) en Ehrlacher (56).
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet