TCR Series

TCR Italy: Niels Langeveld pakt opnieuw podium in een snikheet Misano

C0222112

Dat TCR een technische sport is, werd afgelopen weekend op Misano tijdens het derde raceweekend van het Italiaanse Touring Car Championship pijnlijk duidelijk. Gelukkig voor Niels Langeveld en 'zijn' team Target Competition wisselden de problemen zich in een rap tempo af door klinkende resultaten: tweemaal een P7 en een P2 op zondag maakt dat Niels de stevige runner-up is in de tussenstand van het kampioenschap. Met nog drie raceweekenden te gaan staat het team front-row om aan het einde van het seizoen voor de hoofdprijs te gaan!

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

Niels Langeveld begon het weekend relatief rustig: "De vrijdag stond in het teken van meters maken. Ik had nog nooit eerder op het circuit van Misano gereden, waardoor we lange tijd tijdens de kwalificatierun op P14 bleven hangen. Uiteindelijk wisten we op de derde set banden de rondetijd flink aan te scherpen en klommen we van P10 naar de zevende positie. Dit was erg belangrijk; vanwege de reversed grid opstelling op zondag is een P8 eigenlijk het minimale wat je als team wilt. Dan sta je namelijk vooraan."

  C1004444

Aan het einde van eerste race op zaterdag, betaalde Niels alsnog de prijs voor het gebruik van 3 sets banden gedurende voorgaande sessie: "Ik startte op een gebruikte set en die was voor het einde van de wedstrijd echt he-le-maal op. De temperaturen hadden we dan ook niet mee; op een gegeven moment was het asfalt 50 °C: genoeg om de Hankook's bijna aan het koken te krijgen. Iets te veel kerb in de bocht bleek meteen vernietigend: de vellen vlogen van het rubber. En dan hadden we ook nog problemen met de turbodruk. De zesde plek die ik dankzij een sterke start had, heb ik moeten opgeven. Maar door onze Hyundai Elantra N TCR extreem breed te maken, kwamen we nipt als P7 over de finish. Er was een klein wonder voor nodig. Echter, de race had dan ook geen ronde langer moeten duren..."

dam 3979

Het verse rubber dat Target Competition uitspaarde in race 1, werd maximaal ingezet in race 2. Hoewel, bijna hadden ze de start niet gehaald. Niels Langeveld: "Een half uur voordat de lichten doofden ontdekten we een probleem aan de waterpomp. Gelukkig heeft het team de pomp nét op tijd kunnen verwisselen. De monteurs hebben geweldig werk geleverd en ik was vastberaden om ze hiervoor te belonen. Een sterke start vanaf de 1e rij zorgde ervoor dat ik bijna aan de leiding ging en aan het einde van de race werd het nog heel even spannend tussen mij en de auto achter mij op P3. Door crashes en safety cars zat het hele veld namelijk weer dicht op elkaar. Met alle problemen die we eerder dit weekend kenden, konden we een tweede plaats heel goed gebruiken. Dit lukte. Daarnaast deden we goede zaken voor het kampioenschap: de koploper is slechts 19 punten van ons verwijderd. We zijn nu precies halverwege het seizoen, dus alles is nog mogelijk!"
Niels en team Target hebben even om bij te komen van wat uiteindelijk een zenuwslopend raceweekend is geworden. Op 15 juli keert TCR Italy terug naar Mugello!
  P6046646

Stand Kampioenschap

1. Salvatore Tavano 188
2. Niels Langeveld 169
3. Kevin Ceccon 143
4. Ruben Volt 134
5. Michele Imberti 120
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet