Raceway Venray

Autospeedway: Deur-aan-deur gevechten tijdens de Pinksterraces op Raceway Venray

01-Stockcar F2

Vele racefans waren op tweede Pinksterdag 6 juni afgereisd naar het Limburgse circuit Raceway Venray. Ze kregen een vol programma voorgeschoteld maar met liefst 23 races in zes verschillende raceklassen. Op de kleine oval kwamen de Stockcar F1, Stockcar F2, Stockcar F2 junioren en de National Hotrod aan de start en op de ½ mile (grote) oval de V8 Oval Series. De gastklasse 2Ltr. Saloon Stock Car reden hun generale voor het aankomend World Cup weekend op 25 en 26 juni hier op Raceway Venray. Veel Engelse deelnemers worden verwacht. Dat gaat smullen worden.


Tekst: Marcel Bol
Foto's: Eric Bol en Marcel Bol

01 - Ukke Pukke race


Jeugd heeft de toekomst
Voor de aanvang van de races werd er traditioneel begonnen door de kleinste onder ons voor de Smiling Bumpy Racing 'Ukke Pukke' race. Kinderen van 4 tot 12 jaar reden hun rondjes achter de start car om nu al ervaring op te doen voor het eventuele grote geweld in de grote raceklassen.

03 - Ukke Pukke race

Velen van hen stromen door naar de Stockcar F2 Junioren en maken daarna de overstap naar de Stockcar F2 of Stockcar F1. Onder begeleiding van hun mascotte genoten de zij in hun Micro F2, F3 Stockcar, Quad of kart.

02 - Ukke Pukke race

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet