NASCAR

NASCAR: Joey Logano wint bij debuut van World Wide Technology Raceway

Joey Logano heeft een voorkeur om bij nieuwe circuits op de kalender te winnen. En dit was ook in 2022 bij het debuut van World Wide Technology Raceway geen uitzondering. Logano kreeg de overwinning eigenlijk a.h.w. in de schoot geworpen. Een crash van Kevin Harvick vijf ronden voor het einde bood hem een tweede kans.


Start WWT Raceway
Start in Gateway

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: NASCAR

Joey Logano wint bij debuut van World Wide Technology Raceway
Op World Wide Technology Raceway profiteerde Logano van een verlenging en versloeg Kyle Busch met een dragsprint richting finish. Daarmee bezorgde hij Team Penske de broodnodige tweede seizoensoverwinning.
Joey Logano: "Beter dan dit kan het worden om op deze wijze met één van de besten te racen. Voor Team Penske dat de Indycar-wedstrijd in Detroit won, was het gewoon een topdag. In de laatste vijf wedstrijden behaalde Logano op Darlington de enige Top 10 finish voor het gehele team."

Achter Logano eindigden de Toyota's van de Busch Brothers resp. als tweede en derde gevolgd door Ryan Blaney en Aric Almirola. Joey Logano: "Ik ben buiten adem. Wat een geweldige auto. Heel snel.

Ross Chastain vooral teleurgesteld in zichzelf
Hoewel Ross Chastain vrijwel de gehele dag snel onderweg was, maakte hij weinig vrienden. Gedurende verschillende wedstrijdfases clashte hij met Chase Elliott en Denny Hamlin. Ross Chastain: "Mijn niveau was gewoon verschrikkelijk. Eigenlijk moet je het gewoon maar één keer doen, maar ik bleef maar bij mensen binnenrijden. En al die mensen geloofden in mij ze hadden beter verdiend. Op de vraag of het aan de auto lag was het antwoord ook duidelijk. "Nee het antwoord was gewoon Ross Chastain" " Ik moet gewoon de helft van het startveld mijn excuses aanbieden maar woorden zullen dit niet gaan oplossen. Ik zal er op de baan gewoon een prijs voor moeten betalen."


Bij een herstart met nog 13 ronden te gaan had Logano gezien dat Busch afstand kon nemen maar hij kreeg bij de crash van Harvick een herkansing. En toen was het Logano die de eindsprint Turn1 nam en Busch voorbijstak. Logano: "We bleven de gehele dag in de running en ik dacht dat we dit misschien konden en dit was het dan. Denny Hamlin probeerde de gehele middag het hoofd boven water te houden.

Denny Hamlin: "Het is goed dat hij zijn verantwoordelijkheid neemt maar uiteindelijk heeft hij onze gehele dag verpest." Elliott gaf Chastain al een payback moment. Maar er zullen er in de komende wedstrijden zeker nog meer komen. In een uitverkocht huis eindigde Chastain nog als zevende, Elliott als 21e en Hamlin als 34e op elf ronden achterstand. Op de eeuwige ranglijst is Martin Truex Jr. de 32e coureur die afgelopen weekend een 600e Cup-start maakte. Hij eindigde als zesde. De beide wedstrijdsegmenten kwamen op naam van Austin Cindric en Kurt Busch.

Finish Logano 1 Tweede seizoenszege voor Joey Logano.

Uitslag Gateway
1. Joey Logano Ford 245 ronden
2. Kyle Busch Toyota 245 ronden
3. Kurt Busch Toyota 245 ronden
4. Ryan Blaney Ford 245 ronden
5. Aric Almirola Ford 245 ronden
6. Martin Truex Jr. Toyota 245 ronden
7. Erik Jones Chevrolet 245 ronden
8. Ross Chastain Chevrolet 245 ronden
9. Christopher Bell Toyota 245 ronden
10. A.J. Almendinger Chevrolet 245 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet