Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
VLN

Robin Frijns leidt 24h Nürburgring, Bleekemolen, Szymkowiak en Harkema uit de wedstrijd

220529 24h Audi nr 15
De nummer 15-Phoenix-Audi met Robin Frijns voert de race aan

Met nog vier uur te gaan in het ADAC TotalEnergies 24h-Rennen Nürburgring rijdt de nummer 15-Phoenix-Audi met Robin Frijns, Kelvin van der Linde, Dries Vanthoor en Frédéric Vervisch aan de leiding, gevolgd door de beide Mercedes-AMG GT3's van het GetSpeed-team, met de nummer 3 van Adam Christodoulou, Maximilian Götz en Fabian Schiller, voor de nummer 4 van Maro Engel, Jules Gounon en Daniel Juncadella. Robin Frijns is daarmee een van de zeer weinige Nederlanders die nog in de race zijn, want bij wisselende weersomstandigheden zijn inmiddels ook Jeroen Bleekemolen en Jules Szymkowiak in de nummer 14-Racing One-Ferrari en Paul Harkema als leider in de Porsche Cup-klasse uit de wedstrijd.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: ADAC Nordrhein

"Het begon te regenen, een gedeelte was nat. Jules zou net naar binnen komen, ik stond al klaar, maar hij raakte de muur, wat helaas het einde van de race betekende", vertelde Jeroen Bleekemolen. "Verder ging het heel goed: we lagen 14e, een beetje op een eilandje, want we hadden een flink gat naar achteren en naar voren, dus we waren er ook een beetje afhankelijk van of anderen nog zouden uitvallen, maar er vallen er genoeg uit, dus we hadden zomaar de top tien in kunnen komen en dat was prima geweest. De snelheid was goed, het was mooi om te rijden. Wel gekkenwerk, hoeveel ongelukken er gebeurden. Als ik daartussen reed zag ik echt overal ongelukken gebeuren, dat je echt dacht: 'Niet normaaal', maar wel weer mooi om erbij te zijn. Nou ja, op naar de volgende. Het team was in ieder geval blij, wellicht komt het er weer een keer van."

Nadat eerder het team van Carlo van Dam met de STi-Subaru riant aan de leiding van de klasse rijdend was uitgevallen, trof het in de ochtend ook Paul Harkema. De Amsterdamse rijder, die het de laatste paar jaar in de NLS/VLN-competitie steeds beter doet, raakte met de Porsche 911 GT3 Cup van het Black Falcon Team Identica, aan de leiding in de klasse rijdend, bij Tiergarten hard van de baan, waarmee de race voor hem en zijn teamgenoten ten einde was.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet