NASCAR

NASCAR: Josh Berry domineert voor JR Motorsports op Charlotte

Josh Berry domineerde voor het team van JR Motorsports op Charlotte. Toen de JR Motorsports-rijder de finishvlag passeerde lag Ty Gibbs op de backstretch nog mijlenver achter. Nadat zijn JRM teamgenoot Justin Allgaier 81 ronden voor het einde voor een tweede maal langs de muur schaafde pakte Berry definitief de leiding. Hij won met een voorsprong van maar liefst 18.039 secs. op Ty Gibbs. Totdat Allgaier in de 186e ronde naar binnen moest was het absoluut geen saaie wedstrijd.

2022 start
Start in Charlotte

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: NASCAR

Josh Berry domineert voor JR Motorsports op Charlotte
Totdat Allgaier in de 186e ronde naar binnen moest was het absoluut geen saaie wedstrijd want Berry en Allgaier waren met hun eigen postcode een klasse apart totdat laatstgenoemde in de 186e ronde naar binnen moest. Met Allgaier uit beeld genoot Berry eigenlijk van een soort pleziercruise en bouwde in de resterende veertien ronden een driekwartmijl voorspring op de rest van het veld op.

Josh Berry: "Man het was zo geweldig. Deze auto was zo goed. Crewchief Mike Bumgarner en deze groept werkt zo hard dat we elke week beter worden. Ik denk dat de "Sky the Limit" is en dat we nog steeds van elkaar leren en steeds beter worden. Het was een mooi gevecht met Justin. Het gaat altijd tussen ons beiden. Wij zijn altijd goed op dezelfde plekken waar we tegen elkaar racen. Hij gleed weg in Turn 1 en werd "loose" en het werkte voor mij perfect."

JR Motorsports-coureur Sam Mayer startte vanaf pole en eindigde als derde. Berry won het eerste wedstrijdsegment en Allgaier het tweede. Met een cilinder minder viel Noah Gragson een ronde maar toen de power in zijn auto terugkwam herstelde zich alles weer en eindigde hij als vierde.

Josh Berry: " Ik denk dat iedereen wist dat deze wedstrijd een goede maatstaf voor onze organisatie zou worden en ik denk dat ik namens iedereen spreek door te zeggen dat we onze verwachtingen totaal overtroffen hebben." Ryan Preece was op de vijfde plek de beste Ford-rijder. Achter hem volgden Daniel Hemric, Justin Allgaier, Sheldon Creed, Trevor Bayne en Myatt Snider.

Allgaier had tot de 163e ronde de leiding in handen en hield deze dertien ronden lang vast totdat hij voor de eerste maal langs de muur schaafde.

Justin Allgaier: "Wij hebben geprobeerd om voor de fans een show te maken. Ik weet niet of je nog harder kunt rijden. Maar op een gegeven moment gingen we zelfs nog harder door de bochten dan in de kwalificatie. Ik dacht dat het voor mij na het eerste contact met de muur wel OK zou zijn maar na de tweede maal begon mijn achterband langzaam leeg te lopen."

2022 Josh Berry
Mooie overwinning voor Josh Berry in Charlotte.

Uitslag 41e Alsco 300 Charlotte 300
1. (4) Josh Berry, Chevrolet, 200.
2. (36) Ty Gibbs, Toyota, 200 ronden
3. (1) Sam Mayer, Chevrolet, 200 ronden
4. (7) Noah Gragson, Chevrolet, 200 ronden
5. (3) Ryan Preece(i), Ford, 200 ronden
6. (10) Daniel Hemric, Chevrolet, 200.
7. (2) Justin Allgaier, Chevrolet, 199 ronden
8. (18) Sheldon Creed #, Chevrolet, 199 ronden
9. (6) Trevor Bayne, Toyota, 199 ronden
10. (33) Myatt Snider, Chevrolet, 199 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet