Porsche Cups

Porsche Cups: Drievoudige SSR Huber Racing op de Red Bull Ring. Morris Schuring tweede

De vierde wedstrijd van de Duitse Porsche Cup leverde een overwinning op voor Laurin Heinrich. Met zijn derde overwinning dit seizoen wist de Porsche-junior de leiding in de tussenstand van het kampioenschap uit te breiden.

2022 Schuring
Vanuit de examenbanken direct op het podium. Morris Schuring

Tekst: Willem J. Staat
Foto's Porsche

2022 SSR Huber
Feest bij het team van SSR Huber Racing.

Drievoudige SSR Huber Racing op de Red Bull Ring. Morris Schuring tweede
Eigenlijk viel de beslissing al vroeg. Laurin Heinrich: " De beslissing toen ik al vroeg van mijn achtervolgers afstand wist te nemen. Daardoor kon mijn snelheid controleren en mijn banden en remmen op een gezonde temperatuur houden.Gezien de zomerse temperaturen was dit wel nodig. Het SSR Huber Team had alle reden om te feesten want onze landgenoot Morris Schuring en Michael Ammermüller mochten de andere twee tredes op het podium beklimmen. In totaal kwamen er 32 rijders met de 510 sterke Porsche 911 GT3 Cup aan de start.

Onder zonnige omstandigheden van ongeveer 25 graden Celsius op de tribunes werden de toeschouwers getrakteerd op een veelbewogen wedstrijd. Direct bij de start wist Heinrich polesitter Morris Schuring te verschalken. In de eerste ronde verloor de 17-jarige veel terrein en viel naar de vijfde plek terug.

Hij weigerde echter op te geven. Gedurende de wedstrijd vocht Schuring zich weer terug naar de kop. In de slotminuten verschalkte hij eerst zijn teamgenoot Michael Ammermüller en vervolgens passeerde hij ook titelverdediger Larry ten Voorde(NL/TeamGP Elite). Helaas bleef de koppositie voor Schuring echter buiten bereik. Met een voorsprong van ruim 2.6 secs. ging Heinrich als eerste voor zijn teamgenoot over de streep.

2022 Rd Bull Ring
Scenic picture van de start op de Red Bull Ring.

Morris Schuring: "Afgelopen vrijdag moest ik mijn laatste examen doen. Het is fantastisch om het weekend met een tweede plek af te sluiten."

Voor Michael Ammermüller betekende het dit jaar zijn eerste podiumresultaat. " Tot nu toe is mijn seizoen nog niet echt vlekkeloos verlopen en ik ben erg verheugd over mijn derde plek. Helaas liep mijn auto schade op na contact met Larry ten Voorde. Anders was er misschien wel meer mogelijk geweest" aldus de drievoudige Mobil 1 Porsche Supercup kampioen.(2017 -2019)


2022 Ten Voorde
Het wil voor Ten Voorde met de podiums nog niet helemaal lukken.

Bastian Buus (DK/Allied Racing) pakte met een pittige aanval de vierde plek terwijl Ten Voorde als vijfde werd geklasseerd. Loek Hartog zette met een groot aantal inhaalacties een indrukwekkende prestatie neer. De polesitter van afgelopen zaterdag begon de wedstrijd vanaf P13 en wist zeven plekken goed te maken.
Na zijn overwinning op zaterdag eindigde Dylan Perreira (Iron Force Racing by Phoenix) als zevende gevolgd door Rudy van Buren (NL/CarTech Motorsport by Nigrin).

De ProAm klasse werd op het 4.318 km lang Alpencircuit door Carlos Rivas gedomineerd. De Luxemburger vierde zijn vóór zijn teamgenoot Soren Spreng en Jan Erik Slooten (D/Iron Force Racing by Phoenix).

Na vier van de 16 wedstrijden staat Laurin Heinrich met 96 punten aan de leiding, gevolgd door Dylan Perrera (67 punten) en Morris Schuring (62 punten). Project manager Hurui Issak van Porsche: "Dit was een spannend raceweekend. Twee rijders uit onze Talent Pool begonnen de wedstrijd vanaf de eerste startrij. Ik vind het spannend om de Young Guns uit onze serie vooraan te zien en dat ze tegen ervaren rijders hun mannetje staan." De volgende wedstrijd van de Duitse Porsche Cup vindt tijdens het weekend van 17-19 juni in het kader van het DTM weekend op Imola plaats.

2022 Heinrich
Mooie overwinning voor voormalige eSports-racer Laurin Heinrich.

Uitslag race 4, Porsche Carrera Cup Deutschland
1. Laurin Heinrich (Germany/SSR Huber Racing)
2. Morris Schuring (Netherlands/SSR Huber Racing)
3. Michael Ammermüller (Germany/SSR Huber Racing)
4. Bastian Buus (Denmark/Allied-Racing)
5. Larry ten Voorde (Netherlands/Team GP Elite)
6. Loek Hartog (Netherlands/Black Falcon)
7. Dylan Pereira (Luxembourg/IronForce Racing by Phoenix)
8. Rudy van Buren (Netherlands/Huber Racing)
9. Max van Splunteren (Netherlands/Team GP Elite)
10. Huub van Eijndhoven (Netherlands/Team GP Elite)
Points standings after 4 of 16 races


Schuring Podium
Morris Schuring staat als derde in de tussenstand van het kampioenschap.

Stand kampioenschap
1. Laurin Heinrich (Germany/SSR Huber Racing), 95 pnt
2. Dylan Pereira (Luxembourg/IronForce Racing by Phoenix), 67 pnt
3. Morris Schuring (Netherlands/SSR Huber Racing), 62 pnt.

Rookie klassement
1. Alexander Fach (Switzerland/Fach Auto Tech), 80 pnt.
2. Lorcan Hanafin (Great Britain/Fach Auto Tech), 69 pnt.
3. Huub van Eijndhoven (Netherlands/GP Elite), 61 pnt.

ProAm klassement
1. Carlos Rivas (Luxembourg/Black Falcon), 91 pnt
2. Jan-Erik Slooten (Germany/IronForce Racing by Phoenix), 81 pnt.
3. Sören Spreng (Germany/Black Falcon), 55 pnt

Team klassement
1. SSR Huber Racing, 157 pnt
2. Team GP Elite, 86 pnt
3. IronForce Racing by Phoenix, 74 pnt.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet