24H Series

24H Series: Tweede zege op rij voor Phoenix Racing-Audi, Red Camel-Jordans.nl wint opnieuw Porsche Cup-klasse

220516 24H Series Phoenix
Na de 12 Uur van Spa-Francorchamps won Phoenix Racing ook in Hockenheim

Greep Audi bij de 12-uursrace in Bathurst naast het podium, dat vervolgens geheel werd bezet door Mercedes-AMG-teams, zo was de situatie bij de 12-uursrace van de 24H Series powered by Hankook in Hockenheim precies omgekeerd. Audi-teams eindigden op de eerste drie plaatsen en Mercedes had het nakijken. De overwinning was voor het Phoenix-Audi-team met Michael Doppelmayr, Pierre Kaffer, Elia Erhart en Swen Herberger, die daarmee na de 12 Uur van Spa-Francorchamps vorige maand de tweede zege op rij behaalden. Nederlands succes was er, wederom, voor Red Camel-Jordans.nl, dat met Ivo, Rik en Luc Breukers de Porsche 992-klasse won.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Creventic/Petr Fryba

Ook in Hockenheim werd, zoals bij evenementen van Creventic te doen gebruikelijk, de 12-uursrace in twee delen verreden. Aan het eind van het eerste deel op zaterdagavond had de van pole vertrokken Car Collection-Audi met dr. Johannes Kirchhoff, Gustav Edelhoff en Elmar Grimm de leiding in handen, gevolgd door de CP Racing-Mercedes van Charles Espenlaub, Charles Putman en Joe Foster, de Juta Racing-Audi van Julius Adomavicius, Eimantas Navikauskas en Jonas Gelzinis en de Phoenix Racing-Audi. De beide Audi's van Juta Racing en Phoenix Racing hadden daarbij al een ronde achterstand.

220516 24H Series Start Start van de race op zaterdagmiddag

Bij de start van het tweede gedeelte op zondag om 14.00 uur nam de CP Racing-Mercedes met Espenlaub aan het stuur de leiding, maar uiteindelijk kostte een defecte rem links voor teveel tijd, zodat het team niet meer in aanmerking kwam voor de ereplaatsen. De Phoenix-Audi daarentegen draaide mooi regelmatig zijn ronden, zette gaandeweg de race de ronde achterstand zelfs om in een ronde voorsprong en breidde die vervolgens door te profiteren van een 'code 60' in de slotfase uit naar twee ronden, zodat Pierre Kaffer de Audi comfortabel als winnaar over de eindstreep kon rijden. De Car Collection-Audi eindigde op de tweede plaats, de Juta Racing-Audi werd als derde geklasseerd, waarmee er sprake was van een 'clean sweep' van het podium voor Audi-teams. De CP Racing-Mercedes eindigde met vier ronden achterstand op de vierde plaats.

220516 24H Series Red Camel
Porsche Driving Experience: Red Camel-Jordans.nl won ook op Hockenheim de 992-klasse

Als vijfde algemeen en als winnaar van de 992-klasse kwam de Red Camel-Jordans.nl-Porsche van Ivo, Rik en Luc Breukers over de eindstreep, een mooi geschenk voor Rik Breukers, die op de zaterdag zijn 24e verjaardag vierde. Met vier ronden achterstand op de 'Nederlandse' Porsche eindigde de 992 van het Belgische Red Ant Racing, bestuurd door Philippe Wils, Tom Boonen en Sam Dejonghe op de zesde plaats algemeen en als tweede in de Porsche-Cup-klasse. De JR Motorsport-BMW M6 GT3 van Ted van Vliet, Bas Schouten en Dirk Schouten werd zevende overall. Het best geklasseerde toerwagenteam, heel keurig tiende algemeen, was het Thaise team BBR met de Cupra TCR, bestuurd door Chariya Nuya, Kantadhee Kusiri, Kantasak Kusiri en Munkong Sathienthirakul. Het team won voor de derde keer dit seizoen de TCE-divisie. De volgende race van de 24H Series powered by Hankook is de Hankook 24H Portimao op 9 en 10 juli.

220516 24H Series BBR
De BBR-Cupra was wederom de best geklasseerde toerwagen
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet