BMW M2 CS Racing Cup Benelux

Maxime Oosten domineert kwalificatie BMW M2 CS Racing Cup Benelux op Hockenheim

Maxime Oosten 2

Max Veels opent vroeg op de vrijdagavond de kwalificatiedans op de Hockenheimring met een ronde van 1:55.332. Lang houdt hij de koppositie niet, want in rap tempo worden de tijden verbeterd. Charles Zwolsman rijdt een ronde in de 1:52, maar in de vrije training eerder vandaag reed Maxime Oosten al een ronde in de 1:50, dus we zijn er waarschijnlijk nog lang niet.

Tekst en foto's: PR

Max Veels 1


Dat toont Veels in zijn derde ronde, waar hij inderdaad een 1:50.930 op de klok zet. Oosten verbetert in zijn derde ronde de snelste tijd van vandaag. Voor het eerst een ronde onder de 1:50. De winnaar van de tweede race tijdens de VRM Voorjaarsraces op Zandvoort is ontketend en rijdt een 1:49.932.

Willem Meijer Lorenzo van Riet 1

Lorenzo van Riet duikt in zijn vierde ronde net onder de tijd van Veels, maar het gat naar Oosten is vrij groot. Oosten is nog niet klaar, hij snoept elke ronde weer iets van zijn tijd af en de vraag wordt al vroeg in de kwalificatie of zijn concurrenten hem nog kunnen passeren. Met drie rondetijden in de 1:49 zal de poleposition als het zo blijft in beide races voor de jonge Fries zijn.

Dirk Warmerdam Jop Rappange 1

Achter Veels is Dirk Warmerdam de nummer vier, Fred Caprasse is op de vijfde positie de snelste Belgische rijder. De 17-jarige Jayden Post was in de tweede vrije training derde, maar moet zich halverwege de kwalificatie nog tevreden stellen met de zesde plek.

Fred Caprasse 1

Tomasz Madziarz, Dirk Warmerdam en Fred Caprasse overschrijden de track limits, waardoor de betreffende ronde hen word afgenomen. Het levert hen echter geen positiewisseling op, dus de schade valt mee.

Met nog drie minuten te gaan staan de twee koplopers, Oosten en Van Riet, in de pits. Zij hebben kennelijk alles uit de BMW M2 gehaald en zien geen mogelijkheden om hun tijd verder te verbeteren.

Veels rijdt wel door en hij verbetert inderdaad zijn tijd. Hij komt iets dichterbij Van Riet, maar het verschil blijft 0.132 en dus moet hij zich tevreden stellen met de derde startpositie.

Maxime Oosten 1

Niemand kan inderdaad in de 1:49 komen en dus is Maxime Oosten de polesitter in beide races.

Giovanni Scamardi is met een zevende tijd de tweede Belg. Op Zandvoort was hij net als zijn landgenoot Caprasse zeer constant en wellicht zal dat hem in de races op Hockenheim ook verder naar voren brengen.

Charles Zwolsman was in de beginfase even in de voorhoede te vinden, maar uiteindelijk kwam hij niet verder dan de achtste plaats.

De eerste race van de BMW M2 CS Racing Cup Benelux staat op het programma op zaterdag om 10.00 uur, de tweede race is op zondag op exact dezelfde starttijd. Beide races duren een uur.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet