NASCAR

NASCAR: Justin Allgaier wint Xfinity Darlington. Na 34 wedstrijden eindelijk weer overwinning

In een twee ronden durende shootout versloeg Justin Allgaier zijn JR Motorsports-teamgenoot Noah Gragson. Allgaier behaalde na 34 races eindelijk weer een overwinning in de Xfinity-series. De laatste behaalde hij vorige herfst eveneens op Darlington. Vanwege een lege accu moest Allgaier tot overmaat van ramp ook nog eens achteraan starten.


Ty Gibbs
Ty Gibbs vertrok met het Retro kleurenschema van Interstate Batteries vanaf pole.

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: NASCAR

Justin Allgaier wint Xfinity Darlington. Na 34 wedstrijden eindelijk weer overwinning
Met zijn auto gespoten in een retro kleurenschema van Dale Earnhardt reed Allgaier in de 147 ronden tellende wedstrijd er maar liefst 74 aan de leiding. Justin Allgaier: "De klus is geklaard. Ik kon de laatste paar ronden iedereen op de tribunes zien staan. Het was een lust voor het oog. Dit team hier, de pitstops waren dodelijk voor de concurrentie. Ze waren geweldig. De Hellmann's Camaro was zo snel. Absoluut ongelofelijk.

Noah Gragson en ik hebben vanmorgen nog een liefdadigheids fietstocht gemaakt. Hij vertelde mij dat hij de bovenste rijbaan zou nemen en ik vertelde hem dat ik de onderste nam. Hij was ervan overtuigd dat het niet zou werken. Het werkte dus wel."

Achter Gragson completeerden Riley Herbst, John Hunter Nemecheck, Sam Mayer, Landon Cassill, Brandon Jones, A.J. Allmendinger, Austin Hill en Daniel Hemric de Top 10. Voor A.J. Allmendinger betekende het dit seizoen zijn 11e Top 10 resultaat dit seizoen.


Allmendinger
Wederom een sterk optreden van A.J. Allmendinger.

JR Motorsports oppermachtig
Allgaier's overwinning betekende de derde achtereenvolgende zege voor JR Motorsports nadat hij eerder op Talladega won terwijl Josh Berry op Dover de zege pakte. Ook domineerde het team van JR Motorsports andermaal. Gragson won reed in totaal 45 ronden aan de leiding en won tevens beide wedstrijdsegmenten. Noah Gragson: "We waren gisteren snel in de training maar hadden niet echt het gevoel dat we gisteren wilden. Een 1-2 finish vandaag. De Hendrick-motoren waren geweldig. Ik dacht dat we op het niveau van Allgaier zouden zitten maar kwam net een beetje tekort."

Voor Riley Herbst was het zijn vijfde achtereenvolgende Top 10 finish en de beste dit seizoen. Riley Herbst: " Ik denk dat het aanmerkelijk beter was dan vorig jaar toen we, dacht ik, op een ronde achterstand als 19e eindigden. Om hier als derde te eindigen bevestigt de sterkte van Stewart Haas Racing. Dit is zeker niet één van mijn favoriete banen en ik ben ervan overtuigd dat we hier nog 1/10e per ronde nodig hebben om hier op Darlington te kunnen winnen.Maar we zitten er nu dichtbij en dit is goed."

Een neutralisatie twaalf ronden voor het eind bepaalde de slotfase van de wedstrijd. Joe Graf Jr. crashte na contact met Anthony Alfredo op de backstretch. Met minder dan 10 ronden te gaan kozen veel mensen uit de kopgroep voor verse Goodyears.Zeven deelnemers waaronder Reddick, Allmendinger, Clements en Hemric gingen echter niet naar binnen.

Winnaar Allgaier
Na 34 wedstrijden eindelijk weer een overwinning voor Justin Allgaier.

Allmendinger nam bij de herstart, met nog zeven ronden te gaan, opnieuw de leiding. Reddick raakte in Turn 2 en zorgde met een lekke band opnieuw voor een neutralisatie. Hij werd als 26e geklasseerd. Allmendinger koos de bovenste rijbaan en Allgaier de onderste en behaalde na een lange droogte eindelijk zijn eerste seizoensoverwinning. Noah Gragson won beide wedstrijdsegmenten. Volgend weekend komt de Xfinity-series niet in actie. Over twee weken vindt op de Texas Motor Speedway de SRS Distribution 250 plaats.

Mahindra Roxor 200 Darlington
1. Justin Allgaier Chevrolet 147 ronden
2. Noah Gragson Chevrolet 147 ronden
3. Riley Herbst Ford 147 ronden
4. John Hunter Nemecheck 147 ronden
5. Sam Mayer Chevrolet 147 ronden
6. Landon Cassill Chevrolet 147 ronden
7. Brandon Jones Toyota 147 ronden
8. A.J. Allmendinger Chevrolet 147 ronden
9. Austin Hill Chevrolet 147 ronden
10. Daniel Hemric Chevrolet 147 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet