24H Series

24H Series: Team Wochenspiegel-Ferrari op pole-position voor Hankook 12H Spa-Francorchamps

220422 WTM Ferrari
De pole-winnende WTM-Ferrari

Een gecombineerd gemiddelde van 2:20,498 minuten was voor het Duitse Wochenspiegel Team Monschau genoeg om de pole-position voor de vierde editie van de Hankook 12H Spa-Francorchamps op te eisen. In de Ferrari 488 GT3, gerund door Rinaldi Racing, eindigden Leonard Weiss, Jochen Krumbach en met name de zeer snelle Daniel Keilwitz in hun respectievelijke kwalificatieheats bovenaan, waardoor de eerste pole-position van het Duitse team in de 24H Series een feit is. Het trio deelt de auto in de race met Georg Weiss. Op de tweede plaats start de indrukwekkende BoDa by Bas Koeten Racing-Bentley Continental van Bob Herber en Mark van der Aa, tevens de best geplaatste auto met Nederlandse inbreng op de grid voor de race in de Ardennen. Morgen wordt het eerste deel van de race van 12.25 tot 17.55 uur verreden, het resterende deel op zondag van 12.20 tot 17.50 uur.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: Creventic/Petr Fryba

Voor Rinaldi Racing is het een drukke week: op zondag gelijk de overwinning bij het debuut van het Duitse team in de GTE-klasse tijdens de vier-uursrace van de European Le Mans Series op Paul Ricard, en dit weekeinde de inzet van twee auto's van het Wochenspiegel Team Monschau op Spa-Francorchamps: de Ferrari in de 12-uursrace van de 24H Series en de Duqueine-LMP3 in de beide wedstrijden van de nieuwe Duitse Prototype Cup, een gezamenlijk initiatief van Creventic en de ADAC. Met de algehele pole-position behaalde het team met de Ferrari ook de beste startplaats in de Pro-Am-klasse van de 12 Uur van Spa-Francorchamps. De Bentley van Bob Herber en Mark van der Aa bezet als tweede algemeen de pole-position in de GT3-Am-klasse, daarachter volgt de Mercedes van het Amerikaanse CP Racing en de Herberth-Porsche, nog eens twee auto's uit de Am-klasse. Opmerkelijk genoeg start de snelste auto uit de normale GT3-klasse, zonder pro of am, pas vanaf de vijfde plaats, de Porsche 911 van Earl Bamber Motorsport.

Het team Red Camel-Jordans.nl met vader Ivo en zonen Rik en Luc Breukers start als snelste in de 992-klasse als 15e algemeen, maar de snelste 992-Cup-Porsche is de auto van het Belgische Red Ant Racing met vader Bert en zonen Ayrton en Yannick Redant, uitkomend in de 992-Am-klasse en als tiende algemeen gekwalificeerd. De Porsche 991 van Van Berlo Motorsport by Bas Koeten Racing, bestuurd door vader Marcel en zoon Glen van Berlo alsmede Bart van Helden, start vanaf pole in de 991-klasse. Snelste toerwagen in de kwalificatie was evenals vorige maand op Mugello de Cupra van het Thaise team BBR.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet