Raceway Venray

Groeten van de Paasraces op Raceway Venray

Harry Maessen moet zich na afloop van de Paasraces op Raceway Venray een tevreden man gevoeld hebben. Een schitterende Tweede Paasdag met overvolle tribunes en paddock. Meer kun je je na de crisis met een bijna uitverkocht huis niet wensen toch? Hoogtepunten waren natuurlijk de prachtige V8 Ovalseries en de Stockcar F1.

2022 Paashaas
Waar anders open je de Paasraces mee als met de Paashaas toch?

Tekst en Foto's Willem J. Staat

Groeten van de Paasraces op Raceway Venray
Bijna twee jaar moest men het op Raceway Venray vanwege de crisis zonder grote evenementen doen. Maar op de Tweede Paasdag stonden de poorten voor een nieuw tijdperk wijd open. Wat opviel? Behalve de traditionele grassroots fans ook nogal wat F1 en NASCAR fans op de tribunes. Een goed teken dat ook de ovalsport sport in Nederland duidelijk leeft. De toegankelijkheid tot vrijwel alle rijders en teams maakt een dergelijke dag voor velen ook nog eens extra aantrekkelijk.

2022 Talladega Talladega? Nope Venray Raceway. Barry Maessen, Frank Wouters en Ralph Verberkt vechten in de de finale om de eindoverwining.

Voor de insiders was de V8 Ovalseries één van de hoogtepunten. Belangrijkste veranderingen in de V8 Ovalseries is dat men voor het seizoen 2022 nieuwe startprocedures toepast waarbij de langzaamste rijders vanaf nu vooraan mogen starten terwijl de snelle jongens achteraan beginnen. Volgens Harry Maessen leidt dit tot veel minder problemen m.b.t het wedstrijdverloop. Er waren in de wedstrijden ook de nodige onderbrekingen maar het mocht eigenlijk geen naam hebben. De Brit Colin White en de Oekraïner Yevgen Sokolovskiy reden in de eerste wedstrijd flink tegen elkaar aan maar verschenen in de tweede gewoon weer aan de start.

2022 Rearview
Racing Pure heet zoiets toch? De koplopers rijden zich even vast op de achterblijvers. Het hoort er allemaal bij.

De openingswedstrijd werd door Frank Wouters gewonnen die ook het dag klassement op zijn naam wist te schrijven. Ondanks wat schade in de eerste wedstrijd won de Brit Colin White met zijn ASCAR-bolide gewoon de tweede manche waarin Ralph Verberkt en Barry Maessen als tweede eindigden. In de finale zorgden Frank Wouters, Barry Maessen en Ralph Verberkt voor het klapstuk van de dag.

2022 White 2
De Brit Colin White won ondanks schade in de eerste wedstrijd de tweede manche.

Hierin werd de Brit Colin White als vierde geklasseerd en de Oekraïner Yevgen Sokolovskiy als achtste. Bij de F1 Stockcars ging het dag klassement naar de Brit Luke Davidson terwijl Roy Maessen als tweede werd geklasseerd. Met de Stockcar F2, National Hotrods, 2L Hotrods etc. werden er maar liefst 21 wedstrijden afgewerkt. Respect voor alle deelnemers en organisatie dat men ruim binnen de gestelde tijdsgrenzen bleef. Want ruim voor 18.00u kon de laatste finishvlag gezwaaid worden....

2022 Kopgevecht
Prachtig gevecht om de kop tussen Wouters, Verberkt en Maessen.

2022 Wouters 2
Felicitaties voor Wouters na het winnen van de eerste manche.

2022 Bachor
De Duitser Philipp Bachor met zijn prachtige door Liqui Moly gesponsorde bolide
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet