Diversen

GT4: Tweede plek voor Ricardo van der Ende/Benjamin Lessennes in Nogaro

De Fransen FFSA autosportkampioenschappen openden afgelopen weekend traditioneel met de Coupe de Paques in Nogaro met volle startvelden in vrijwel alle deelnemende klasses. Bijna 28.000 bezoekers woonden de wedstrijden bij. De GT4 telde maar liefst 39 inschrijvingen. Ricardo van der Ende/Benjamin Lessennes eindigden in de tweede wedstijd na een inhaalwedstrijd als tweede achter de winnende combinatie Enzo Joulié/Hugo Chevalier in een Akkodis ASP Team Mercedes AMG GT4

2022 Start
Het Franse FFSA GT4 kampioenschap opende tijdens het Paasweekend op Nogaro.

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: SRO

Tweede plek voor Ricardo van der Ende/Benjamin Lessennes in Nogaro
De eerste wedstrijd van het competitieve Franse GT4 kampioenschap leverde afgelopen Eerste Paasdag een overwinning op voor CMR Alpine Renault A110 GT4 van de combinatie Nicolas Prost/Rudy Servol. Deze combinatie had zich als tiende gekwalificeerd. Na een zeer goede eerste stint kon Prost aan Servol overgeven die de klus klaarde. Het sparen van de banden in het begin van de wedstrijd was de sleutel tot het succes van de CMR Alpine-combinatie. Voor de combinatie Van der Ende/Lessennes eindigde de eerste wedstrijd in een drama waarin zij uitvielen. Lessennes kreeg in de eerste wedstrijd een "drive-through" opgelegd. Vervolgens eindigde Van der Ende door een technisch defect in de bandenstapels. Helaas een nul resultaat in de openingswedstrijd.

2022 VDE Na een slecht verlopen eerste wedstrijd een mooi podiumresultaat in de tweede.

De tweede wedstrijd verliep aanmerkelijk beter. Vanaf een dertiende startplek wist de #17 BMW M4 GT Lespace Bienvenue-coureur zich naar de Top 5 op te werken. Na de verplichte pitwindow nam Benjamin Lessennes de BMW M4 over en bracht hem als tweede over de eindstreep. Een mooie afsluiting van het weekend. De Akkodis ASP Team Mercedes AMGT4 van Joulié/Chevalier won de tweede wedstrijd terwijl achter de combinatie Van der Ende/Lessennes de Toyota GR Supra GT4 van de combinatie Tribaudini/Lemeret als derde eindigde.

2022 Lemeret
De Frans Belgische combinatie Tribaundini/Lemeret eindigde als derde in R2.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet