Supercar Challenge

Prototype en Supercar Challenge telt af naar de VRM Voorjaarsraces

bentley-herber-2

Het nieuwe seizoen voor de Supercar Challenge brandt het aanstaande weekend weer los. De vooruitzichten zien er heel goed uit. In de diverse GT en Sport divisies loopt de spanning op. Hoe wordt het podium verdeeld, wie zijn de kanshebbers en welke teams en rijders hebben hun zaken het beste voor elkaar. We gaan het vanaf vrijdag tot en met zondag op CM.com Circuit Zandvoort allemaal meemaken.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

revolution-race-cars

Engelse cup rijdt gastrace
Een aantal deelnemers van de Engelse Sports Prototype Cup zijn aankomend weekend te gast bij de VRM Voorjaarsraces. Gecombineerd met de Prototype Challenge van de Supercar Challenge rijden zij op zaterdag en zondag hun eigen uursrace op CM.com Circuit Zandvoort. De Revolution Race Cars uit deze cup is het geesteskind van Phil Abbott, één van de mede-oprichters van de Radical Sportscars, die onder zijn leiding ruim 2000 wagens wereldwijd verkocht. Opgericht in 2018 is hun drijfveer om deze sportklasse naar een hoger niveau te brengen. In dit vierde seizoen rijden zij hun tien wedstrijden op vijf verschillende Formule 1-circuits, van Zandvoort, Silverstone, Spa, Barcelona en Le Castellet.

abbie-eaton

W Series coureur Abbie Eaton keert na een lange periode weer terug in een racewagen, na haar ernstige ongeluk in Cota, waarbij zij haar rug brak. Vorig jaar maakte zij al kennis met het circuit van Zandvoort tijdens de W Series en vindt het één van haar favoriete banen.

greenhalgh

Vader en zoon Jerome en Robin Greenhalgh met hun Johan Kraan Motorsport Radical SR1 mengen zich in deze strijd, samen met de Belg Clemence Rouceau en de vader en zoon Eddie en Melvin van Dam in een zelfde wagen.

bentley-herber

Spanning in GT divisie
Eén van de fraaiste klassen van de Supercar Challenge wordt dit seizoen beslist de GT Divisie. Elf dikke bolides gaan in hun onderlinge strijd uitmaken wie de hoofdprijs pakt. Kampioen Bob Herber heeft zijn Lamborghini omgeruild voor een imposante Bentley Continental GT3. De wagen kreeg zijn vuurdoop tijdens de afgelopen 12 uren van Mugello. De BODA Racing coureur krijgt tegenstand van zijn teamgenoot Daan Meijer, die een door Koopman Racing ondersteunde BMW M6 GT3 op de baan brengt.

IMG 1479

Teambaas Hein Koopman brengt nog drie van deze fraaie wagens op de baan met Cees Wijsman, Ivar Moens en Bart Arendsen, waarbij laatstgenoemde zeker tot de favorieten behoort. Ook de ervaren Ted van Vliet van JR Motorsport komt met een BMW M6 aan de start en gaat zich zeker in de kopgroep melden. Max Tubben met de Zilhouette GTR mag zeker niet onderschat worden voor de podiumplaatsen.

nissan-nismo

Roger Grouwels komt dit seizoen in actie met de dikke Nissan Nismo GT-R GT3. Dit monster is het hele seizoen te bewonderen in de GT klasse met Team RaceArt. Koopman Racing brengt, net als vorig seizoen, twee BMW Z4 GT3 op de baan met teambaas Hein Koopman zelf en de Duitser Peter Posavac als rijders. Spanning en sensatie gegarandeerd in deze klasse.
 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet