NASCAR

NASCAR: Loris Hezemans maakt a.s. weekend NASCAR Cup debuut op COTA in Texas

Tweevoudig 2019/2021 NASCAR Whelen Euroseries kampioen Loris Hezemans maakt a.s. weekend met allereerste Europese Cup Team voor Team Hezeberg met de No 27 Ford Mustang zijn debuut op COTA in Texas. Naar aanleiding van zijn Xfinity-debuut in 2019 op Road America en een variëteit van ovals gedurende 2021/2022 in de NASCAR Xfinity en Truck Series heeft Hezemans van de NASCAR organisatie toestemming gekregen om op de Roadcourses te mogen starten, te beginnen met Circuit of the Americas 27 maart a.s.

Aangeleverd bericht
Foto's PR

2022 Loris 3
A.s weekend voor het eerste een volledig Nederlands Team met Nederlandse rijder in de NASCAR Men's Cup

Loris Hezemans maakt a.s. weekend NASCAR Cup debuut op COTA in Texas
Het moest eigenlijk alleen nog officieel bevestigd worden. Maar Loris Hezemans heeft van de NASCAR-organisatie definitief toestemming gekregen om op de roadcourses te starten. Loris is a.s. weekend de eerste Nederlander ooit die aan een NASCAR Cup-race zal deelnemen.


2022 Loris 1
Na F1, F2, F3, Indycar, GT's en Toerwagens nu ook een Nederlander op het hoogste niveau in NASCAR.

Loris Hezemans: "Het idee dat ik aan mijn eerste Cup-race ga deelnemen voelt erg surrealistisch aan. Het is nogal een bijzondere ervaring om veel van de grote Cup-rijders op TV gezien te hebben en dat ik nu hieraan kan deelnemen. Een kans waar ik erg dankbaar voor ben. De hoofdfocus voor dit weekend is om met het team voor de long run set-up nauw samen te werken. Verder wil ik van mijn roadcourse ervaringen zoveel mogelijk gebruik maken om zelfs de kleinste fouten tot een minimum te beperken. Gedurende Next Gen test op de Charlotte Roval in 2021 was ik in staat om competitieve tijden neer te zetten. Nu ligt de focus erop om alles aan elkaar te breien en ons resultaat te maximaliseren."

In de 2022 NASCAR Cup series zal Hezemans aan zes roadcourse wedstrijden deelnemen. Verder zullen er na toestemming van NASCAR ovals aan toegevoegd worden. Team Hezeberg maakte tijdens de Daytona 500 haar debuut en kwalificeerde zich puur op snelheid. Jacques Villeneuve eindigde als 21e voor het team.

2022 Loris 2 Het wordt voor Loris geen gemakkelijke opgave maar het doel is om zoveel mogelijk ervaring te verzamelen.

De NASCAR Echopark Automotive Grand Prix is a.s. zondagavond op zowel Ziggo Totaal als Ziggo Racing te volgen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet