VLN

VLN: Het NLS-seizoen kan beginnen

De voorbereidingen voor het Nürburgring Endurance kampioenschap 2022 zijn definitief afgesloten. Afgelopen weekend namen meer dan 100 auto's aan de traditionele "Test und Einstellfahrten" op de Nürburgring deel. Dit ter voorbereiding van de 67e ADAC Westfalenfahrt. De openingswedstrijd die a.s. zaterdag plaatsvindt.

2022 VLN Falken
Het team van Falken favoriet voor de overall overwinningen?

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: VLN

Het NLS-seizoen kan beginnen
Onder schitterende weersomstandigheden vonden afgelopen weekend de "Test und Einstellfahrten" op de Nordschleife plaats. Maar zelfs wat bewolking op de zondag kon de pret niet drukken. Iedereen is weer blij dat het seizoen onder normale omstandigheden van start kan gaan. De Nederlander Paul Harkema komt dit jaar voor het team van Black Falcon uit en vormt samen met de sneller Duitser Tobias Müller een combinatie en komt met een Porsche 992 GT3 Cup uit.

Het team van Max Kruse Racing waarvoor ook Tom Coronel met regelmaat van de partij zal zijn, heeft naast de twee reguliere Golf GTI's tevens een Audi RS3 LMS ingeschreven. "Bij ons is er veel werk. Ik heb zelf een paar rondjes gedraaid en het was een fantastisch gevoel om weer achter het stuur te zitten. Met onze TCR-Audi heb ik veel met het chassis en de luchtdruktemperatuur op de banden getest. Er zijn met Golf nogal wat verschillen eigenlijk ben ik ontwikkelingsrijder en teambaas tegelijk" zegt Benjamin Leuchter, mede-eigenaar van het team.

2022 Kruse Racing Max Kruse Racing komt met een Audi RS3 LMS in de TCR klasse uit.

Nieuw asfalt
Op een gebied van ruim 2,5 kilometer werd er op het GP-circuit en op de Nordschleife tussen het bereik Döttinger Höhe, Antoniusbuche, Tiergarten, vanaf de Hohenrain chicane tot aan de Sabine Schmitz chicane opnieuw geasfalteerd.

Marco Seefried, dit jaar uitkomend voor het team van Falken Motorsports met een Porsche 911 GT3 R: "Ik benader de Groene Hel altijd met respect. Vooral de overgang in de eerste bocht naar de Nordschleife is er nu veel meer grip. Dit zal de tijden zeker beïnvloeden. Het is altijd leuk om hier weer terug te komen. Zoals altijd is het weer nu perfect. Je krijgt honger naar meer. Gelukkig had ik gedurende de wintermaanden de tijd om in Abu Dhabi en Dubai te racen maar dit kun je niet vergelijken met dit interessante circuit."

2022 Leisen
Philipp Leisen wil een vierde titel.

Frikadelli doet stap terug
Het team van Frikadelli heeft voor komend seizoen een stap terug gedaan en komt met een Cup 2 Porsche in de nieuwe Porsche Endurance Trophy uit. Klaus Abbelen: "Ik heb de "Test und Einstellfahrten" zo vaak meegemaakt. Dit is gewoon routine geworden. Maar als je hier de eerste ronde aflegt is het weer genieten. De GT3 is een ander hoofdstuk maar het is moeilijk om elke auto tot op de limiet te bewegen. Ik heb steeds zo gereden dat ik 's maandags weer naar mijn werk kan. En dit blijft zo. Gewoon niets kapot maken"

Philipp Leisen wil het kampioenskwartet
Regerend kampioen Philipp Leisen wil met de Adrealin BMW 325i na 2018, 2019 en 2021 er een vierde titel aan toevoegen. Leisen: "Het wachten heeft megalang geduurd, het weer is perfect en als dit niet verandert kan er weinig meer misgaan. Het is bijna weer als vroeger. De toeschouwers zijn ook weer terug. Het is moeilijk om in de NLS een titel te verdedigen. Met de nieuwe in het leven geroepen klasses wordt het moeilijk maar wij gaan opnieuw in de aanval. Afwachten hoeveel deelnemers er in de V4 klasse zullen starten. Een vierde titel wil ik er graag aan toevoegen."

Fabienne Wohlwend die in 2019 en 2021 in de W Series uitkwam heeft voor komend seizoen haar focus op de NLS gelegd. Zij komt dit jaar in de WS Racing BMW M4 GT4 (SP4T-klasse) van het Girls Only Team uit. Zij vormt samen met Carrie Schreiner, Cella Martin en Christina Nielsen een combinatie. Fabienne Wohlwend: "Ik heb op de eerste testdag ervaringen in de BMW kunnen opdoen en aan de Nordschleife moeten wennen. Dit is genieten. Van tevoren was ik best wel gespannen. Ik verheug mij op de seizoenstart. Thuis heb ik van tevoren vele onboardvideo's bekeken en met de ingenieurs de data geanalyseerd.

2022 Seizeonsstart
A.s. zaterdag mogen we weer zonder al teveel Corona restricties.

Komende zaterdag begint het 46e seizoen van de Nürburgring Langstrecken Serie(voorheen VLN). Tickets voor de tribunes kosten18 Euro (Parkeerplaats 10 Euro). De Tickets geven recht op een bezoek aan de paddock, pitlane en startgrid en de geliefde toeschouwersplekken Brünnchen en Pflanzgarten alsmede het ringwerk museum. Kaartjes zijn gewoon aan de kassa's te koop maar ook via www.VLN.de/tickets
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet