NASCAR

NASCAR: Ty Gibbs wint Xfinity. Loris Hezemans crasht in Atlanta

Loris Hezemans is tijdens Nally Cars  250 in Atlanta na een crash uitgevallen. Bij de crash waren eveneens Jeremy Clements en Jade Buford betrokken. Hezemans bleef bij het incident ongedeerd. De wedstrijd werd door Ty Gibbs gewonnen.

2022 Bayne
Start in Atlanta met Trevor Bayne op kop.

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: Toyota Racing USA

Ty Gibbs wint Xfinity. Loris Hezemans crasht in Atlanta
Ty Gibbs won behaalde in Atlanta zijn tweede seizoensoverwinning. Loris Hezemans viel na een crash in de 132e ronde definitief uit. Bij het incident waren eveneens Jade Buford en Jeremy Clements betrokken. Mogelijk kwam de Nederlander even op het gras wat een kettingreactie veroorzaakte. Alle drie rijders bleven ongedeerd. Ondanks een goed begin waarin Loris zich kortstondig op P19 bevond was het tot aan de crash een moeizame wedstrijd voor de Nederlander.

Vanwege de slechte weersomstandigheden kon er in Atlanta niet gekwalificeerd worden en mocht Noah Gragson vanaf pole vertrekken. In het eerste segment werd Gragson nipt verslagen door zijn teamgenoot Josh Berry. Gragson raakte in de 51e ronde de muur en liep daarbij een ronde achterstand op. Het tweede segment kwam op naam van Kaulig-coureur A.J. Allmendinger te staan. Daniel Hemric eindigde als tweede. Indycar-coureur Sage Karam passeerde als vijfde finishlijn.

22ATL1nk 04655 1 Superfast Racing

Trevor Bayne veroorzaakte in de 152e ronde de grootste crash waarbij maar liefst tien auto's betrokken waren. Vervolgens was er na de herstart weer een incident waardoor er een rode vlag periode van ruim twaalf minuten nodig was om de chaos op te ruimen.

Na de tweede verlenging maakte Ty Gibbs een briljante move langs Ryan Sieg aan de binnenkant en pakte de leiding. De laatste ronde was de enige die Gibbs aan op kop reed.

Gibbs overwon een fout in de pitlane en wist alsnog de wedstrijd te winnen. Ty Gibbs: " Oh mijn God, wat maakt het uit. Ik heb hier een grote les geleerd. Dat je nooit moet opgeven. Nu ga ik met het team feesten."

Austin Hill eindigde voor het team van Richard Childress Racing als tweede. "Het team gaf mij alles om de wedstrijd te kunnen winnen. Austin Hill: "Bij de laatste herstart was Sieg me gewoon te snel af. Maar toen kwam er een neutralisatie. Ik denk dat we leiding en de zaak onder controle hadden kunnen houden. De auto was er snel genoeg voor. Maar petje af voor de No54. Zij hebben goed werk verricht. Ty verrichtte op het juiste moment de juiste handelingen. Het stinkt natuurlijk. Maar we houden ons hoofd rechtop" A.J. Allmendinger eindigde als derde.

2022 Gibbs
Winnaar Ty Gibbs was dus letterlijk uitgeteld.

Uitslag Nally Cars 250
1. Ty Gibbs Toyota 172 ronden
2. Austin Hill Chevrolet 172 ronden
3. A.J. Almendinger Chevrolet 172 ronden
4. Riley Herbst Ford 172 ronden
5. Landon Cassill Chevrolet 172 ronden
6. Masson Massy Chevrolet 172 ronden
7. Brandon Jones Chevrolet 172 ronden
8. Kyle Weatherman Chevrolet 172 ronden
9. Sheldon Creed Chevolet 172 ronden
10. Ryan Sieg Ford 172 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet