NASCAR

NASCAR: Ty Gibbs wint Xfinity Las Vegas

In een wedstrijd die meer dan drie uur duurde en ook nog eens vanwege slechte weersomstandigheden onderbroken moest worden behaalde Ty Gibbs zijn allereerste seizoensoverwinning. Verder was er in het eerste wedstrijdsegment een veel besproken incident tussen Ty Gibbs en Ryan Sieg.

2022 Gibbs Push
Ty Gibbs krijgt een aardig push van Justin Allgaier in de No7 Chevrolet.

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: Toyota Racing USA

Ty Gibbs wint Xfinity Las Vegas
Gibbs nam zes ronden voor het einde definitief de leiding nadat hij zes ronden voor het einde van de uit Las Vegas afkomstige Noah Gragson een duwtje had gekregen. In "schone lucht" wist de Toyota-rijder een flinke voorsprong op te bouwen. Na een 12e neutralisatie werd het veld bevroren. Het betekende dat Gibbs zijn eerste overwinning kon behalen.

In het eerste wedstrijdsegment was een incident tussen Gibbs en Ryan Sieg nadat beiden contact hadden gemaakt. Gedurende een onderbreking voor sneeuw in de woestijn(!) spraken beide rijders met elkaar. Sieg verklaarde dat het incident nog niet over was en dat Ty maar eens een lesje geleerd moest worden. Ryan Sieg: "Hij beschikt gewoon over de beste auto in het kampioenschap."

Na hervatting van de wedstrijd probeerde Sieg Gibbs op te zoeken maar verloor de controle over zijn bolide en crashte. Terwijl Sieg met zijn kreupele bolide richting garage kroop liet Gibbs via de boordradio weten dat dit niet erg slim was. Na afloop bood Gibbs wel zijn excuses voor het incident aan. "Het was niet bepaald mijn beste beslissing en het spijt me voor hem en zijn groep. De familie van Ryan werkt zo hard. Ik bied hierbij mijn excuses aan."

Voor de tweede achtereenvolgende week eindigde Noah Gragson als tweede en in drie wedstrijden eindigde hij niet lager dan derde. In 52 ronden reed Gragson maar liefst vijfmaal aan de leiding. JR Motorsports-coureur Noah Gragson: "Wij zijn in ons eigen spelletje verslagen. Bij de herstarts kwamen we gewoon te kort" Daniel Hemric eindigde voor het team van Kaulig Racing als derde. Maar liefst acht Chevrolet-coureurs eindigden in de Top 10. In totaal duurde de wedstrijd 3.05.05 en telde maar liefst een record van 12 neutralisaties.

2022 Gibbs Finishvlag
Ty Gibbs neemt de finishvlag in ontvangst.

Uitslag Alsco 300 Las Vegas

1. Ty Gibbs Toyota 200 ronden
2. Noah Gragson Toyota 200 ronden
3. Daniel Hemric Chevrolet 200 ronden
4. Josh Berry Chevrolet 200 ronden
5. Justin Allgaier Chevrolet 200 ronden
6. Landon Cassill Chevrolet 200 ronden
7. Sheldon Creed Chevrolet 200 ronden
8. Brett Moffitt Chevrolet 200 ronden
9. A.J. Allmendinger Chevrolet 200 ronden
10. Brandon Jones Toyota 200 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet