Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
BMW M2 CS Racing Cup Benelux

Div: Maxime Oosten wil voor de titel in Duitse BMW M2 Cup

220229 BMW Oosten porteet
Maxime Oosten reed vorig jaar al enkele gastraces in de Duitse BMW M2 Cup

Afgelopen zomer was Maxime Oosten op de Nürburgring als gastrijder de eerste Nederlander die deelnam aan de Duitse BMW M2 Cup. Die kennismaking beviel goed, zodat hij ook tijdens de DTM-weekeinden op het TT-Circuit Assen en op de Norisring in de Duitse cup in actie kwam. Hij kreeg de smaak zodanig te pakken dat hij dit jaar zelfs het volledige seizoen in de Duitse BMW M2 Cup rijdt, die opnieuw exclusief in het voorprogramma van de DTM verreden wordt. De kalender van de cup telt zes evenementen met elk twee races, te beginnen op 21 en 22 mei op de Lausitzring.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Gruppe C/BMW M2 Cup

"Ik voelde me direct thuis in de Duitse cup", zegt Maxime Oosten. "De rijders worden enorm ondersteund, ook naast de baan wordt er uitstekend voor je gezorgd. Er heerst een familiesfeer en de kwaliteit in het veld is hoog. De races vorig jaar waren echt zwaar." Oosten stond bij zijn zes gastraces in de Duitse cup in 2021 twee keer op het podium en eindigde in totaal vier keer bij de eerste vijf. "Het kostte behoorlijk wat inspanning om hier het tempo te kunnen bijhouden, terwijl ik in de Benelux-cup voorin meereed", aldus Oosten.

220209 BMW Oosten Norisring
Oosten (nr. 54) reed goed voorin mee, zoals hier op de Norisring

De organisatie van de Duitse cup is in handen van Tolimit/Project 1, de organisatie van Hans-Bernd Kamps uit het Noord-Duitse Lohne. Een onderdeel daarvan is de Speed Academy, die zorgt voor intensieve begeleiding van de rijders op diverse terreinen. "Zo kun je gebruik maken van performance-analyse, trainingsschema's, training in de simulator, cursussen op het gebied van techniek en ondersteuning bij de uitrusting", vertelt Oosten.

220209 BMW Oosten Kamps
Maxime Oosten (r.) met Hans-Bernd Kamps (l.), die een neus voor talent heeft

Begin januari stond al de performance-analyse op het programma. Daarna volgen nog een trainingskamp op het Noord-Duitse Waddeneiland Langeoog en een meerdaagse sessie op het testcomplex van Papenburg, waarbij er ook met de BMW M2 CS Racing wordt gereden. Over zijn ambities laat Oosten geen enkele twijfel opkomen: "Kampioen in de BMW M2 Cup worden natuurlijk! En dan verder door omhoog, tot in de DTM."

220209 BMW Oosten Action 2
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet