Benelux Racing League

BRL: BRL Light biedt jong talent mooie kans!

De klasse BRL Light staat aan de vooravond van een veelbelovend autosportseizoen. De snelle klasse biedt een jong kart- of autosporttalent (16-24 jaar) de kans om op professionele wijze in de BRL Light te debuteren, met steun van de organisatie van de klasse. De BRL Light vraagt een (sponsor)bijdrage ter waarde van slechts een kwart van de daadwerkelijke kosten.


De BRL Light is onlangs gefuseerd met de BRL-V6. Het resultaat is een spectaculaire klasse met naar verwachting 35 auto’s in 2005 en circa 42 in 2006. Met liefst 16 races tijdens 8 evenementen in 2005 gaat de klasse een belangrijke positie in de nationale autosport innemen. Een rol die in de komende jaren nog verder zal worden uitgebouwd.

De BRL Light (voorheen VEGE Series) wordt momenteel flink aangepast. De auto’s krijgen een moderne, 235 pk sterke 2,3 liter Ford Duratec-motor geïmplanteerd, die de snelle rondetijden van de klasse nog verder omlaag brengt. De organisatie van de BRL Light verwacht rondetijden van 1:55 op Circuit Park Zandvoort. De carrosserie van de klasse krijgt voorafgaande aan het nieuwe seizoen een ingrijpende ‘facelift’.
Door de opbouw van de auto’s (buizenchassis, achterwielaandrijving) is de klasse zeer geschikt voor jonge coureurs uit de kart- of autosport die op termijn door willen groeien naar de BRL-V6, een GT-klasse of een formulewagenklasse.
Dankzij het strenge technische reglement en de gelijkwaardige techniek zijn de races van de BRL Light altijd spannend. Met dank aan de diverse afstelmogelijkheden van de auto leert een coureur in de BRL Light bovendien hoe hij of zij een auto op moet zetten.

Pak deze kans!
De organisatie van de BRL Light geeft een talent met aantoonbare ervaring in de kart- of autosport de kans om in de klasse te debuteren. Hij of zij komt uit voor een professioneel team, met ervaren begeleiders op het gebied van onder meer rijvaardigheid en sponsor- en mediacontacten.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet