Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 2

Sterke invalbeurt van Richard Verschoor in FIA Formule 2 op Yas Marina Circuit

RVerschoor AbuDhabi.01

TeamNL-talent Richard Verschoor heeft op Yas Marina Circuit bij de afsluitende ronde van het FIA Formule 2 kampioenschap twee sterke inhaalraces gereden en daarbij met een tiende plaats ook nog een punt voor het kampioenschap gescoord. Een opmerkelijke prestatie aangezien de 20Te-jarige Nederlander pas een paar dagen voor het raceweekend als invaller werd opgeroepen door Charouz Racing System. In de eerste race zag Verschoor door een technisch probleem de finish niet, maar in de tweede wedstrijd wist de Nederlander zich met een fraaie inhaalrace vanaf plek 22 op te werken naar een elfde positie. Als 16de gestart leverde de afsluitende wedstrijd na opnieuw een sterke race een tiende positie op, goed voor één punt in het rijders- en teamkampioenschap.


Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: Dutch Photo Agency

Na de zesde ronde van het FIA Formule 2 kampioenschap op Sochi Autodrom leek het seizoen van Richard Verschoor door budgettaire problemen tot een voortijdig einde te zijn gekomen. De wedstrijden in Saoedi-Arabië moest het 20-jarige TeamNL-talent inderdaad aan zich voorbij laten gaan. Afgelopen week kwam er echter een telefoontje van Charouz Racing System of de Nederlander de geblesseerde Enzo Fittipaldi wilde vervangen. Het zegt veel over de door Verschoor opgebouwde reputatie dat het Tsjechische team de jonge Nederlander als eerste benaderde. Zo kon het gebeuren dat Verschoor, met 55 punten tiende in het FIA Formule 2 kampioenschap, bij de afsluitende ronde op Yas Marina Circuit plotseling toch weer aan de start stond.

RVerschoor AbuDhabi.03

In de voor hem 'vreemde' wagen was Verschoor rap op snelheid en verbeterde in de kwalificatie tot drie keer toe zijn persoonlijk snelste ronde om uiteindelijk met een voorsprong van ruim 0,4 seconden op zijn teamgenoot en vaste rijder van Charouz Racing System de zestiende tijd op de klokken te zetten. Met een geweldige start schoot Verschoor in race één meteen door naar plek twaalf en behield in de eerste ronden de aansluiting met de rijders voor hem. In de derde ronde kreeg de Nederlander echter te maken met een technisch probleem en werd daardoor teruggeworpen naar de 22ste positie. Verschoor probeerde het nog wel en zette daarbij goede rondetijden op de klokken. Toen het probleem echter al snel nog twee keer opdook, zat er voor de Nederlander in de elfde ronde niets anders op dan zijn Charouz-bolide in de pits te parkeren.

RVerschoor AbuDhabi.02

Daarmee was Verschoor in race twee veroordeeld tot de 22ste en laatste startpositie. In de Formule 2 is echter van alles mogelijk en dus ging het TeamNL-talent er zoals gebruikelijk meteen vol tegenaan. Bij de start pakte Verschoor direct twee posities om in de tweede ronde zelfs drie tegenstanders te passeren. Vanaf plek 17 ging de opmars gestaag verder waarbij Verschoor niet alleen handig profiteerde van fouten van andere rijders, maar ook op eigen kracht de nodige tegenstanders wist te verrassen. Na een uitstekende inhaalrace passeerde Verschoor dan ook na 23 ronden als elfde de finish en boekte daarmee de grootste winst van alle deelnemers in het veld.

RVerschoor AbuDhabi.04

Voor de derde, maar liefst 33 ronden tellende wedstrijd van het weekend, was de uitslag van de kwalificatie weer van toepassing en dus moest Verschoor opnieuw vanaf plek zestien beginnen. Met een goede start en door een aanrijding in het midden van het veld schoof de Nederlander op naar plek twaalf. Omdat Verschoor op de zachte banden was gestart, moest de rijder van Charouz Racing al vroeg naar de pits voor zijn verplichte bandenwissel. Verschoor viel daardoor terug naar plek 19. Toen alle pitsstops geweest waren lag Verschoor op plek tien, de positie waarin het TeamNL-talent ook de finish passeerde. Daarmee pakte Verschoor niet alleen voor zichzelf een punt voor de titelstrijd, maar bezorgde als invaller ook Charouz Racing System een kostbaar punt in het teamkampioenschap. Een fraaie prestatie waarmee Verschoor eens te meer zijn talent bewees en aantoonde dat Charouz Racing niet voor niets een beroep op de jonge Nederlander had gedaan.

RVerschoor AbuDhabi.05
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet